Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Köss sálat a fákra!

2016. november 30. 13:18
Ha te dideregsz a hidegben, miért gondolod, hogy a fedél nélkül élők nem?

Messze vagyunk attól, hogy farkasordítóan hideg telekről beszéljünk, de azért a napokban jópárunknak össze-összekoccant a foga a hidegleléstől, és alig vártuk, hogy fedett és meleg helyre meneküljünk. Sokan vannak azonban, akiknek nincs hova menniük, mert elvesztették az otthonukat és jó ideje az utcán élik mindennapjaikat.

Szerencsére többen vannak, akik szívesen segítenének ilyen helyzetben, épp csak nem tudják, miként.

Amerikában egy éve indult el egy jótékony kezdeményezés, mellyel a hajléktalanokat támogathatjuk, anélkül, hogy amiatt kellene aggódnunk, vajon valóban hasznos volt-e az adományunk és célba értünk vele. A mozgalom értelmében az emberek megunt sáljaikat kiviszik az utcákra, parkokba, és felkötik egy fára vagy villanyoszlopra, amit az otthontalanok elvihetnek magukkal és használhatják a hidegben. A kezdeményezés azért is jó, mert célzottan az fogja elvinni, akinek szüksége van rá, és amennyiben valaki nem igényli a hajléktalanszállókon kapott segítséget, mégis megkaphatja azt más módon.

Annak érdekében, hogy biztosak eljusson az üzenet a címzettekhez, egy rövid kártyát is mellékelhetünk a sálak mellé, amelyben egyérterművé tehetjük, hogy az adományunk nekik szól.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.