Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Advent idején is fontos a biztonság

2016. december 1. 21:56
A rendőrség, a polgárőrök és a közterület felügyelet kiemelten figyel a belváros sok embert vonzó, frekventált pontjaira advent idején.

A megyeszékhelyen a Kossuth utcai adventi vásár területén és a piacon végeznek megelőző jellegű, preventív munkát a rendőrök, polgárőrök és a közterület felügyelők, akik szórólapokkal és személyesen is igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy az ünnepet megelőző sűrű időszakban se feledkezzünk meg értékeink védelméről. A fokozott rendőri jelenlét egyébként már önmagában is nagyobb védelmet nyújt, eltántoríthatja szándékuktól a potenciális tolvajokat.

A Kossuth utcán működő információs pont központi helyszíne a prevenciós programnak: az érdeklődők itt nemcsak tájékozódhatnak, hanem baj esetén bejelentést is tehetnek.

illusztrációillusztráció

Kedden a piac területén látványosabb figyelemfelkeltő akciót is tervez a rendőrség: önkéntesek segítségével bemutatják a gyakran előforduló veszélyforrásokat, szituációkat. Ilyenek a zsebtolvajlások, vagy a bevásárlókosár tetején, könnyen hozzáférhető helyen hagyott pénztárca. Veszprémi színészek bevonásával a tömegközlekedési eszközökön is igyekeznek bűnmegelőzési tanácsokkal ellátni az utasokat.

Gaál Csaba rendőr őrnagy olvasóinknak is adott néhány tippet, hogyan kerülhetik el, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak. Érdemes értékeinket a kabátunk belső zsebében tartani, így a tolvajok nehezen férnek hozzá. Ne tartsunk magunknál feleslegesen sok pénzt és iratot, csak annyit, amire szükségünk lesz! Felesleges az aznap elkölteni szántnál jóval több pénzt, vagy ritkán használt iratokat magunkkal hordani, mert ha ezek mégis eltűnnének, csak még nagyobb lesz a kárunk. Érdemes óvatosan bánni a bankkártyákkal is: soha, semmilyen körülmények között ne tartsuk a PIN kódot a kártya közelében! Ha magunk választhatjuk meg a kódot, ne használjunk olyan számokat, amik a személyes iratainkból könnyen kideríthetők, például születési adatokat!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.