Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy hét van karácsonyig

2016. december 17. 18:03
Az utolsó gyertya lángját is meggyújtották Veszprém adventi koszorúján szombaton. A város karácsonyfáit is feldíszítették a Szentháromság téren.

Az ünnepi gyertyagyújtást Márfi Gyula érsek karácsonyi elmélkedése előzte meg. A Szent Mihály Székesegyház előtt összegyűlt tömeg előtt Ady karácsonyi versei kapcsán úgy fogalmazott, „Jézus személye nem csupán egy elgondolás, Krisztus eleven valóság volt, eljött a Földre. Valóban élt, értünk halt meg, aminek jegyeit a mai európai kultúránk is magán hordja. Ünnepeink,- advent, karácsony, húsvét- mind róla szólnak - mondta az épp születésnapját ünneplő veszprémi érsek, majd a kor történelmi hátteréről osztott meg részleteket, végül elénekelte az Adeste fideles című gregorián éneket.

Az érsek Porga Gyulával gyújtotta meg az utolsó gyertyát. A polgármester szerint minden egyes gyertya meggyújtásával közelebb kerülünk a csodához, melynek lényegét néha ugyan elfelejtjük, de érdemes a hétköznapjainkban is keresni és megtartani: egy mosollyal, egy jó szóval, vagy egy kedves gesztussal.

Az ünnepségen Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója Rónay György Mária éneke című versét adta elő.

A beszédeket követően gyerekek és családtagjaik díszítették fel a város két karácsonyfáját. A magyarpolányiak betlehemes játékot mutattak be a várban összegyűlt érdeklődőknek, a Szaléziánumban pedig Hartmann Domonkos gordonka koncertjét, és a Magyar Honvédség Légierő Zenekart hallhatták az érdeklődők.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.