Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szeretet a legfontosabb

2016. december 20. 15:15
Meghitt környezetben, a karácsony szellemiségének megidézésével ünnepeltek együtt a Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai kedden Rózsa úti klubhelyiségükben – jelszavuknak megfelelően nagy szeretetben.

A falakon közös kirándulások, mókázások emlékei, középen kis karácsonyfa, az asztalokon kis csomagok és megannyi finom étel, és sehol egy üres hely. A negyedszázados Cholnoky Klub fennállása óta a szeretetet, a megbocsátást, egymás segítését és kölcsönös megbecsülését tűzte zászlajára.

Pájerné Pichler Edit Pájerné Pichler Edit

A mostani 70 tag – 62-től 88 éves korig – igazi élő kis közösséget alkot. Mindig igyekszünk valamilyen programot kitalálni a klubban, heti egy alkalommal, keddenként tartjuk őket, és nagyon sokan el is jönnek ezekre: 40-45 ember általában részt vesz ezeken – árulta el kérdésünkre Pájerné Pichler Edit elnök.

Régi hagyomány a közös karácsonyi ünnepség is: 25 éve él, és minden évre egyre inkább kiteljesedik, egyre több lesz a szeretet benne. 5-6 éve ajándékkal is készülnek egymásnak a tagok, amiket közösen állítanak össze, a kis csomagot pedig mindenki asztalára oda teszik. „Ez az egymás iránti szeretetünk jele, számunkra ez a legfontosabb.”

Ennek jegyében, meghitt hangulatban, a régi emlékek felidézésével, versmondással, karácsonyi énekek éneklésével ünnepelték együtt a közelgő karácsonyt is, az ünnepségre pedig Ovádi Péter önkormányzati képviselőt is meghívták.

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.