Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mesék fiataloktól fiataloknak

2016. december 22. 14:35
Már csak napok vannak hátra 2016-ból, amelyet az önkormányzat a „Fiatalok Évének” nyilvánított, de a fiatalok azért a karácsony előtti utolsó napokban sem tétlenkedtek.

A veszprémi Lélektér Alapítvány szervezésében indított jótékonysági felhívás, az "Adni jó - add a hangod hozzá" programmal a 13-20 éves korosztályt szólítja meg. Az alapítvány célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség fontosságára.

Ezért a Lélektér Alapítvány csütörtök délelőtt Ovádi Péter önkormányzati képviselővel és egy csapat önkéntessel karöltve a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyerekosztályára látogatott, hogy szebbé tegye a kisbetegek karácsonyát.

A lurkóknak mézeskaláccsal, játékokkal, mesékkel, mondókákkal és énekekkel kedveskedtek az önkéntesek. Aki nem tudott részt venni az eseményen, de mindenképp szeretett volna hozzájárulni a kicsik ünnepi hangulatához, az videóüzenetben mondhatta el meséjét vagy versét.

A Lélektér Alapítvány már tavaly is ellátogatott a gyermekosztályra. Erről Molnár Jenő, az alapítvány munkatársa beszélt. Szerencsére idén is sok fiatal érzett magában tettvágyat, még egy kis színdarab is született – tett hozzá.

Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke nagyon fontosnak tartja, hogy a fiatalok részt vegyenek a társadalmi felelősségvállalásban. Ehhez azonban meg kell teremteni az alkalmat és a lehetőséget. Az elnök úgy gondolja, a mai nap remek alkalom arra, hogy a fiatalok más generációk felé is nyissanak.

A kicsik nagy odafigyeléssel hallgatták a történeteket, de az igazi izgalmat az jelentette, amikor Ovádi Péter, a jótékonysági akció védnöke átadta az ajándékokat.

Szabó Virág
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.