Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

MEGÖLTÉK A BERLINI TÁMADÓT

2016. december 23. 11:23 // Forrás: BBC
Lelőtte a rendőrség a hétfői berlini terrortámadás feltételezett elkövetőjét, Anis Amrit pénteken Milánóban - írja a BBC, miközben Nógrádi arra figyelmeztet, hogy egyre több muszlim radikalizálódhat. Megerősítették a német határátkelők védelmét, Berlinben páncélosok védik a tömegrendezvényeket.

A férfi péntek reggel tüzet nyitott a rendőrökre, amikor azok igazoltatni akarták egy rutin járőrözés során Milánó Sesto San Giovanni negyedében. Marco Minetti olasz belügyminiszter szerint a férfi "minden kétséget kizáróan" a hétfői terrortámadás elkövetéséért nemzetközileg körözött Anis Amri. A tűzpárbajban egy rendőr megsérült - értesült a brit közszolgálati média.

Megállapították a hétfői berlini merénylet valamennyi halálos áldozatának személyazonosságát - írta pénteken biztonsági forrásokra hivatkozva a Der Spiegel. A német hírmagazin beszámolójából kiderül: a halálos áldozatok között nincs magyar állampolgár.

Megerősítették a német határátkelők védelmét, Berlinben páncélosok védik a tömegrendezvényeket.

Németországban a berlini kamionos merényletért felelősnek tartott Anis Amri halála után is érvényben maradnak a fokozott biztonsági intézkedések, a határellenőrzésért felelős szövetségi rendőrség megerősítette az átkelők védelmét, Berlinben pedig még páncélozott rendőrségi járműveket is kivezényelnek a nagyobb rendezvények védelmére-írta az MTI.

A hétfői merénylet óta naponta ezernél is több rendőr járőrözik a közterületeken Berlinben, és beton-terelőelemekkel nemcsak a támadás helyszínét, a város nyugati részének központjában fekvő Breitscheid téri karácsonyi piacot vették körbe, hanem több más karácsonyi vásár területét is.

Nógrádi: egyre több muszlim radikalizálódhat

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint a berlini merénylet hatására is egyre több olyan muzulmán lesz, akit nem fogad be a "fehér többség", egyre több muszlim érzi majd, hogy vesztesei a helyzetnek, ezért radikalizálódni fognak.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában azt hangsúlyozta: a terrorista cselekmények hatására még az az európai ember is elkezdi kerülni a muzulmánokat, aki egyébként megszokta, hogy a környékükön élnek.

A hirado.hu tudósítása szerint Nógrádi György arra is kitért, hogy Németországban párhuzamos társadalmak alakultak ki, ami a "politikai elit, de leginkább Angela Merkel személyes veresége".

Kiemelte: hiába van készenlétben Európa, nincs tökéletes biztonság, így bármikor, bárhol merényletet követhetnek el. "Hiszen míg egy ember 24 órás megfigyeléséhez 20 ember kell, így ezer szalafista megfigyeléséhez napi 20 ezer ember" - fejtette ki, hozzátéve: ez pedig lehetetlen, nincs ennyi ember és pénz.


A megoldás elsősorban a kiutasítás lenne - emelte ki a szakértő, aki szerint ezt lassan Németország is elkezdi "felvállalni" - olvasható a hirado.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. 2023. november 6. 11:47 Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt A külügy megerősítette, hogy egy nyolc és egy tizenötéves kislányt is elrabolt a palesztin terrorszervezet. 2023. október 26. 14:56 Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? történelem Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? Szerdán hajnalban 0:15 perckor volt éppen 92 éve annak, hogy a biatorbágyi vasúti viadukton egy hangos robbanás történt, pár másodperccel később pedig egy újabb, amikor a hídon haladó vonat mozdonya felrobbant a mélybe történő becsapódás után. Ez volt Magyarország XX. századi történetének legnagyobb terrorcselekménye, amit számos rejtély övez még mindig, többek közt az elkövető valódi kilétét is megkérdőjelezik sokan. 2023. szeptember 12. 21:50 Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek. 2020. december 2. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.