Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Kutatói ösztöndíj felhívás

2017. január 6. 12:37 // Forrás: uni-pannon.hu
A béke és az európai integráció témáját kutató ösztöndíjprogramot hirdetett meg a Fundación Academia Europea de Yuste (FAEY) európai uniós alapítvány PhD hallgatók részére.

A Fundación Academia Europea de Yuste (FAEY) európai uniós alapítvány idén Európa-nap alkalmából V. Károly-díjjal tüntette ki az Erasmus program egyik megálmodóját, az olasz Sofía Corradi-t, amiért „sokat tett az európai felsőoktatási mobilitás érdekében”. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a FAEY a díjazott munkásságához kapcsolódó témában kutatói ösztöndíjakat hirdetett meg, amelyek témája a béke és az európai integráció (a pontos témamegjelölés: „Peace and European values as a potential model for integration and progress in a global world”).

A meghirdetett 10 ösztöndíjra olyan – többek között – európai uniós állampolgársággal rendelkező PhD hallgatók jelentkezését várják, akik történelem, politikatudományok, közgazdaságtan, jog vagy egyéb más társadalomtudományok terén folytatnak kutatásokat a felhívás tematikájához kapcsolódóan. A pályázóknak az ösztöndíjprogram keretében egy tanulmányt kell elkészíteniük, valamint részt vesznek az extremadura-i Yuste településen található királyi monostorban megrendezendő néhány napos szeminárium is, amelyen a kutatók a választott témájukhoz, készülő publikációjukhoz kapcsolódóan prezentációt tartanak.

A kutatói ösztöndíj munkanyelvei az angol és a spanyol. Az elkészült tanulmányokat a FAEY könyv formájában publikálja. Az ösztöndíjak összege személyenként legfeljebb 2500 euró.

Az idei ösztöndíj-pályázat az olasz kormány támogatása mellett valósul meg, így a felhívás kifejezetten bátorítja az olasz állampolgárságú vagy olasz egyetemeken tanuló doktori hallgatók jelentkezését.

A jelentkezési határidő 2017. január 29.

A pályázati felhívás és annak mellékletei (külön) letölthetők az alábbi holnapról angol és spanyol nyelven.

vehir.hu
további cikkek
MINDEN NAP TARTOGATHAT EGY HEURÉKA PILLANATOT Ecoport magazin MINDEN NAP TARTOGATHAT EGY HEURÉKA PILLANATOT Az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa, a Brain Prize díjazottja, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Hosszan tartana felsorolni dr. Freund Tamás érdemeit, de anélkül is kijelenthetjük: az egyik legmeghatározóbb hazai tudós. Talán azért is, mert a mai napig nem csillapodott a tudomány iránti szeretete, és ezt másoknak is igyekszik átadni, de ugyanennyire fontosnak tartja felhívni a figyelmet a művészet, a léleknemesítő tevékenységek fontosságára is. Zenéről, a felfedezés öröméről, a tudomány becsületéről és hitről beszélgettünk vele. 2020. december 26. 11:51 Víztisztításon dolgoztak Víztisztításon dolgoztak A Pannon Egyetem (Veszprém) és az újdelhi TERI (The Energy and Resources Institute, India) 2016. július 1. és 2019. június 30. között, Magyar-Indiai Ipari Kutatás-fejlesztési Együttműködési Pályázat keretében sikeresen valósította meg a „Felszíni vizekben és ipari szennyvizekben található alacsony koncentrációjú antibiotikum és fenol származék szennyeződések enzimatikus bontása módosított membrán bioreaktorral” című, TÉT_15_IN-1-2016-0094 azonosítószámú projektet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal finanszírozásában, 28 745 933 Ft támogatási összegből. 2019. július 24. 15:39 „Nanométeres skálájú megfigyelésekből globális következtetések” „Nanométeres skálájú megfigyelésekből globális következtetések” A Pannon Egyetem a GINOP-2.3.3-15-2016-00009 azonosító számú pályázat keretében egy elektronmikroszkópos laboratórium létrehozására nyert támogatást. Pósfai Mihályt, a Széchenyi-díjas professzort, a Pannon Egyetem oktatóját kérdeztük az új laboratóriumról, az új műszerekről, hasznukról… 2019. május 31. 9:30 Győri István Eötvös József-koszorú kitüntetést kapott Győri István Eötvös József-koszorú kitüntetést kapott 2018. november 5-én a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat megnyitó ünnepségén az MTA Székházában Győri István professor emeritus Eötvös József-koszorú elismerésben részesült. 2018. november 20. 14:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.