Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem hajtja őket bosszúvágy

2017. január 11. 17:11 // Forrás: veszpremkosar.hu
Azon az úton haladna tovább a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amin negyedéve jár; kosárlabdázóink január 13-án (péntek, 17 óra), az MTK Törökbálint vendéglátójaként színvonalas előadással – és persze diadallal – szolgálnák ki a közönségüket.

A jó formában lévő, zsinórban kilenc győzelemnél járó mieinknek ma is arcára fagy a mosoly, ha az NB I/B Nyugati csoport őszi nyitánya kerül szóba. A szeptember közepén rendezett találkozón a törökbálintiak alaposan kibabráltak a bakonyiakkal, akik temérdek hibát vétve, csapnivalóan védekezve képtelenek voltak ritmusra lelni. Gárdánk a második félidőre szétesett, nem találta a gyűrűtől való távolságot – nem is homokszemek, hanem kődarabok kerültek a gépezetbe. A huszonötödik perctől egy csapat volt a pályán, a hazaiaknak minden bejött, a távoli dobásaikkal szétbombázták a vendégek amúgy is düledező állásait (98-63). – Ama derbin valóban nagyszerűen és rendkívül pontosan játszott az ellenfelünk, a soraikból többen nyújtottak kiváló teljesítményt. Mindig volt náluk valaki, aki extrát produkált – jegyezték meg a veszprémi sportolók, akiket emiatt nem hajt semmiféle bosszúvágy.

Azóta véget ért az alapszakasz első fele, „szünetben” a bakonyiak kilenc–kettes győzelmi-vereség mutatóval a második, míg leendő riválisuk nyolc–hármas mérleggel a negyedik helyen áll. Ebből is kitűnik, hogy mindkét klub szeme előtt a felsőházi rájátszás lebeg. Az „emtékások” múlt héten az Oroszlányi SE Lions otthonában léptek fel (…s kaptak ki), ahol bár végig futottak az eredmény után, sokáig szoros mérkőzésbe bonyolódtak. Noha a beszámolók szerint tudatosan és taktikusan muzsikáltak, a végére kipukkadtak, sok ki nem kényszerített hibával jelentkeztek, ráadásul nem bírták semlegesíteni az éllovas amerikai légiósát, Jestin Lewist, aki a liga legjobb pontdobója (91-74). Körtélyesi Gergelyék az új évben is folytatták jó sorozatukat, az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában idegenbeli bravúrt értek el. Az elején nem voltak élesek, a kintről prímán célzott kisalföldiek meglepték őket, aztán fej-fej mellett haladtak a felek. A vendégek a fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést, jó csapatmunkával szolgáltak és nem engedték kibontakozni a Rába-partiakat (70-76).

– Most is magasan van előttünk a léc, nehéz lesz átugrani, de keményen dolgozunk, hogy sikerüljön – mondta Mérész Csaba vezetőedző. – Felkészültünk az MTK játékából, tisztában vagyunk azzal, hogy az ex-VESC-es Szarvas Gábor vezetőedző körében Horváth Kristóf, Jakab Péter, Szabó Tibor, Boinitzer Dávid, Mohay Péter és Bihari Máté csapatként funkcionál. Azon leszünk, hogy megtaláljuk a játékuk ellenszerét, hibára kényszerítsük őket és kihasználjuk a hullámvölgyeiket. Fontos, hogy taktikailag fegyelmezettek maradjunk, kézben tartsuk az irányítást, a támadásaink gördülékenyebbek legyenek és a döntő pillanatokban helyes megoldást válasszunk. Jó formában vagyunk, hazai környezetben kizárólag a siker lehet a célunk.

vehir.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.