Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyílt nap a rendőrségen

2017. január 12. 22:17 // Forrás: VMRFK, VEHIR.HU
Fegyvereket foghattak kézbe, és egy intézkedéstechnikai bemutatót is megnézhettek a rendőrnek készülő középiskolások szerda délután a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Nyílt napra invitálta a Veszprémi Rendőrkapitányság azon zirci és veszprémi intézmények végzős diákjait, akik a jövőben a rendőrség kötelékében kívánják folytatni pályafutásukat. A szerdai nap egy filmvetítéssel egybekötött tájékoztatással kezdődött, amelynek során a diákok városi rendőrség mindennapjaiba tekinthettek bele.

A fiatalok ezt követően a rendészeti szakközépiskolába való bejutás követelményeiről, a fizikai és pszichikai alkalmasságról hallhattak tájékoztatást, majd a közrendvédelmi és bűnügyi szolgálati ágak munkájáról láthattak ismertetőt.

A rendőrség tornatermében egy látványos intézkedéstaktikai bemutató várta őket, aminek külön érdekessége az volt, hogy a hivatásos rendőr mellett egy rendészeti fakultációs középiskolás is szerepelt.

A rendezvény zárásaként a diákok megismerhették a csapatszolgálati tevékenység során használt felszereléseket, technikai eszközöket, valamint megtekinthették a legújabb szolgálati gépjárműveket is.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.