Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 30. Zalán
Veszprém
16°C
2024. március 30. Zalán
Veszprém
16°C

Pszichológusra van szükségük a túlélőknek

2017. január 21. 17:45 // Forrás: mti
Nagyon várják a péntek éjjeli veronai buszbaleset túlélői a pszichológusi segítséget - jelentette szombat délután a helyszínről a közmédia tudósítója.

Az M1 tudósítója a Verona külvárosában található szálloda elől jelentkezett, amelyben a baleset túlélői és könnyebb sérültjei kaptak szállást. Elmondta: a diákok a szállodában csoportokban vannak, senki sem marad egyedül. Elkeseredettek, sokan sírnak, egymást vigasztalják.

A baleset túlélői beszélgetnek a sérülteket elszállásoló hotel előtt (fotó:MTI)A baleset túlélői beszélgetnek a sérülteket elszállásoló hotel előtt (fotó:MTI)

Zsigmond Attila, akinek lánya a buszon utazott, és úgy tudják, jól van, az M1-nek elmondta: reggel óta tíz gyermek szüleivel vannak a helyszínen. Elképesztő összefogás támogatja a gyerekeket, felsorolni is nehéz, mennyi segítséget kapnak az ügyintézéstől a ruhaneműkig a konzulátustól, a veronai magyaroktól és a helyiektől. A hatalmas lelki nyomás és az információhiány miatt nagyon várják a pszichológusi és a hatósági segítséget. A szálloda térítésmentesen ad nekik szállást. A vizsgálat tart az ügyben, és valószínűleg a szombat éjszakát is ott kell tölteniük - közölte az apa.

Várhatóan az esti órákban érkezik meg a katasztrófavédelem pszichológusokból álló, négy tagú krízisintervenciós csoportja Veronába a hajnali buszbaleset sérültjeihez - tette közzé honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A közlés szerint a krízisintervenciós csoport négy tagja kora délután útnak indul Olaszországba. A pszichológusok a tizenhat halálos áldozatot követelő buszbaleset túlélőinek és a diákok hozzátartozóinak nyújtanak segítséget a tragédia feldolgozásában.

Kovács Péter tűzoltó alezredes, a katasztrófavédelem vezető pszichológusa és két munkatársa, valamint egy önkéntes szakember alkotja a csoportot, amely a kora délutáni órákban indult Veronába és várhatóan az esti órákban érkezik meg. A magyar konzullal és a már helyszínen lévő pszichológusokkal történő egyeztetés után azonnal megkezdik a munkát: az előzetes tervek szerint a veronai Szent Bonifác kórházban ápolt könnyű sérültek és a hozzátartozók kapnak tőlük segítséget ahhoz, hogy a történteket mielőbb feldolgozhassák.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.