Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Órákon át dolgoztak a tűzoltók az éjszaka

2017. január 23. 8:30 // Forrás: Katasztrófavédelem
Kigyulladt egy tíz méter széles és ötven méter hosszú juhhodály Balatonkenesén, a Dózsa György utcában vasárnap késő este.

Négy településről érkeztek tűzoltók megfékezni a lángokat. A tűz oltásán a balatonfűzfői, a siófoki és a pétfürdői hivatásos tűzoltók dolgoztak öt vízsugárral, a munkálatokat katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A helyszínre megérkezett egy veszprémi vízszállító jármű is.

A balatonfűzfői, a siófoki és pétfürdői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával körülhatárolták a Balatonkenesén kigyulladt juhhodály lángjait, így a tűz nem terjedt át az épület mellett található száz darab körbálára. Az épületben mintegy kétszáz állatot tartottak, melyek egy része időben elhagyta az épületet.

A juhhodályban tartott állatok mintegy háromnegyede megmenekült. Még hajnali egykor is tartottak az oltási munkálatok, a tűzben három propánbutángáz-palack is felrobbant, de személyi sérülés nem történt.

Egy másik tűzeset is volt megyénkben az éjszaka: lángra kapott egy családi ház udvarán álló melléképület Dudaron, a Rákóczi utcában. A tűz oltásán a veszprémi hivatásos és zirci önkormányzati tűzoltók dolgoztak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.