Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Közös gondolkodás, hatékony problémamegoldás

2017. január 24. 10:50
Út- és járdafelújítások, közvilágítás fejlesztés, megújult tornaterem, és új fitneszpark: ezekkel gazdagodott a Cholnokyváros. Tóth Györgyivel, a hetes számú önkormányzati választókerület képviselőjével beszélgettünk.

Az első ciklusát töltő képviselő pozitív változások sorát hozta körzete életébe. A Cholnokyvárosban nagy volumenű útfelújítás ment végbe, melynek eredményeként új aszfaltcsíkon autózhatnak a veszprémiek a Lóczy Lajos utca legnagyobb szakaszán. Nemcsak út, hanem járdaépítésnek is örülhetnek a Cholnokyn lakók. A Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom mögötti rész új közvilágítást, s térkőből készült gyalogutat kapott – tudtuk meg a képviselőtől a több mint tízmillió forintos beruházás részleteit, aki az iskola és a vele szemben lévő tömbház közötti tér kivilágítását is megoldotta.

– A nagyobb beruházások mellett a mindennapos problémák megoldására is odafigyelek. A zöldterületek gondoztatásán túl minden kisebb-nagyobb kérdésben várom a választókat, akik telefonon és e-mailben is elérnek képviselői fogadóórám mellett. Legutóbb padokat és szemétgyűjtőket helyeztünk ki lakossági kérésnek eleget téve. A közeljövőben sor kerülhet az Ady Endre utca 75 és 77-es számú házak közötti átjáróban szilárd burkolatú járda építésére. További terveim között szerepel a környék murvás parkolóinak leaszfaltozása – jegyezte meg.

A döntőrészt panelházakból álló körzetben, bölcsőde, óvoda és általános iskola is működik. Ezeknek az intézményeknek az életét is figyelemmel kíséri, s ha szükséges, segíti is a zavartalan működés fenntartásának érdekében. – A Cholnoky iskola tornaterme régóta felújításra várt. A tornacsarnok parkettaburkolatát rendbe hoztuk, a vizesblokkok és öltözők megújítása a következő időszak terveiben szerepel. Képviselői keretemből minden évben színházbérleteket, és jutalomkönyveket is ajándékozok az iskolának – tette hozzá, majd a közeljövő fejlesztéseiről is beszélt a képviselő.

– Az Aprófalvi bölcsődében létszámbővítésre lenne szükség, amit az épület korábban edzőteremként működő pavilonjának visszaalakításával szeretnénk megvalósítani. Energetikai fejlesztéseket is tervezünk a ’80-as évek elején épült bölcsődében, ezek 2017 végéig valósulhatnak meg.

Az egész városban nagy népszerűségnek örvendő fitneszparkokból is jutott a Cholnokyra. – A Nagy László utca melletti parkba helyeztünk új fitneszeszközöket. A különböző sportberendezések rendkívül keresettek, a hiánypótló fejlesztést a legkisebbektől a legnagyobbakig sokan használják. Itt nem szeretnénk megállni, három játszóteret is fel kívánunk újítani, bővíteni a közeljövőben – szögezte le Tóth Györgyi, aki a Cholnokyvárosban működő civil szervezetekről sem feledkezik meg. A Cholnoky polgárőrség, a Kapcsolat '96 Mentálhigiénés Egyesület, az Autispektrum Egyesület, és a Gizella Női Kar mellett a helyi sportklubokat is támogatja képviselői keretéből. Emellett évelő növényeket, s lombgyűjtő zsákokat is biztosít a lakosság részére.

Nemrégiben alakult a Cholnoky fórum is, ahol félévente találkozhatnak a körzetben működő intézmények és civil szervezetek vezetői. Tóth Györgyi kezdeményezésének célja, hogy a közös gondolkodás gyors és hatékony megoldásokat eredményezzen a felmerülő problémákra. – A Cholnoky lakótelep többek között azért is klassz hely, mert a közösségi élet is teret kap – húzta alá.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.