Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

A választókért, a választókkal együtt

2017. január 24. 20:56
Hegedűs Barbara, Veszprém város képviselő-testületének legfiatalabb tagja osztotta meg gondolatait eddigi munkájáról, a választókörzetében érzékelt lakossági problémákról és megoldásokról, s a további fejlesztési tervekről is elárult részleteket.

Területileg az egyik legnagyobb választókerület az Öné, amely rendkívül tagolt is. Jelent ez bármilyen nehézséget munkája során?

Valóban az egyik legösszetettebb választókerületet (tizenkettedik – a szerk.) képviselem, ami a Dózsavárosból, illetve két elkülönült városrészből: Jutaspusztából és a Csereerdőből áll. Mindhárom városrésznek megvannak a sajátos problémái, fejlesztési igényei. Komoly kihívás ezeket összehangolni, ezért igyekszem a helyiekkel közösen felmérni azt, hogy milyen változásokat szeretnének látni lakóhelyükön.

A hozzám tartozó területeken többnyire családi házakban élnek az emberek, ez meghatározza a városképet is. Nyugodt, családias környezet jellemzi a Dózsavárost s a Csereerdőt is, az iparterületi rész pedig a gazdaság motorjaként szolgál. Igyekszem az egész választókörzet életét figyelemmel kísérni.

Fiatal politikusként kapott bizalmat a lakosságtól. Milyen a kapcsolata a választóival, miként próbálja meghálálni a bizalmukat?

Megválasztásom után az egyik fő célom az volt, hogy közvetlen kapcsolatot építsek ki a lakossággal. Szeretném, ha hozzám fordulhatnának a választók a problémáikkal, szeretnék elérhető lenni a lakosságnak. Több fronton is várom a veszprémiek véleményét, telefonon, e-mailben, s természetesen fogadóóráimon is felkereshetnek.

Úgy gondolom, ez az elmúlt két évben jól működött, a választók úgy érzik, hogy bizalommal fordulhatnak hozzám, s megosztják velem azokat a problémákat, amiben változást várnak. Továbbá számos civil szervezettel, baráti körrel tartok szoros kapcsolatot. Ezek a szervetek élénken részt vesznek a város életében, alakítják azt. Azt hiszem, ők is befogadtak, számítanak rám. A civil szervezetek a közösség építőkövei, emellett úgy gondolom, hogy jó indikátorai is a városban működő folyamatoknak, pontos visszajelzéseket kaphatunk, ha megnézzük munkájukat.

Már a kampányom során is tisztában voltam azzal, hogy milyen felelősségteljes pozíció önkormányzati képviselőként dolgozni. Megtisztelő, hogy ilyen fiatalon bizalmat kaptam a választóktól, igyekszem megfelelni az elvárásoknak. Azért dolgozom, hogy az önkormányzaton belül képviseljem a választók érdekeit. A mindennapos munkám során is szem előtt tartom, hogy a választókért dolgozom, s eddigi munkatapasztalatom segítségével a leghatékonyabb munkára törekszem.

Milyen fejlesztéseket vittek véghez a választókerületben a mögöttünk lévő időszakban? Mi az a változás, amire leginkább büszke?

A tavalyi költségvetés a „fiatalok költségvetése”. Örömömre szolgál, hogy 2016-ban több célzott forrással is tudtuk támogatni a fiatal generációkat. Új ösztöndíj programot indítottunk, de a „Fiatalok éve” programsorozatban számos más területen kívánjuk segíteni őket. Ilyen kezdeményezés a „Randi szerda”, amely komoly kedvezményeket kínál számos önkormányzati és egyre több piaci szolgáltatás árából is. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a városban. Ha ez megvalósul, akkor itt fogják elképzelni jövőjüket középiskolás vagy egyetemi éveik után.

Az elmúlt időszakban sikerült felújítani a Cseri utca útburkolatát, ami egy régóta felújításra váró szakasz volt. Itt nem szeretnénk megállni, folyamatosan egyeztetünk az útfelújítási lehetőségekről annak érdekében, hogy javuljon az úthálózat minősége.

Kétéves munkám során talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy sikerült egy élő kapcsolatrendszert kialakítani a választókörzet lakóival. Úgy érzem, befogadtak a veszprémi választók. A kommunikáció nem csak kétirányú. A városrészek különböző egységei számára is lehetőség nyílik az egymás közötti eszmecserére, ami véleményem szerint előbbre viszi a város életét. Jó érzés látni, hogy a Dózsaváros egy élő közösség. A különböző programszervezések, családi napok alkalmával is szemmel látható a lakók összefogása.

Konzultálva a lakossággal, mik azok a legsürgetőbb problémák, amelyek megoldásra várnak a körzetében? Milyen lépéseket szándékozik ezekkel kapcsolatban tenni?

A legsürgetőbb probléma mindhárom városrész esetében az infrastruktúra: az úthálózat állapota. Ezen a területen szükségesek a fejlesztések, erről a területről érkezik a legtöbb panasz. Az ilyen fejlesztéseknek azonban költségvetési határai vannak. Az önkormányzattal azt a célt tűztük ki, hogy lépésről lépésre haladva, pályázati pénzek bevonásával vigyük véghez az úthálózat komplex felújítását. Az idei évi költségvetésben is szerepelnek infrastrukturális fejlesztésre szánt források.

Gyakorta érkezik kritika a tömegközlekedést illetően is a jutaspusztai és csereerdei lakóktól. Itt nagyon szűk a mozgásterem, hiszen ez egy piaci szolgáltatás, amire kevés ráhatással bír az önkormányzat. A felmerülő igényeket és problémákat azonban készséggel továbbítom minden esetben az illetékeseknek.

Mik azok az egyéb tervezett fejlesztések, amelyeket meg szeretnének valósítani a közeljövőben?

A Dózsaváros úthálózatának minősége jól látható fejlesztésen esett át. A Modern Városok Program keretében pedig új völgyhíddal gazdagszik a városrész. Ezzel egy kiemelt fontosságú, a város egész életét befolyásoló előrelépés valósul meg Veszprémben.

A Dózsa Iskola régi épületének felújítása is kiemelt célom, szeretném ha ez a projekt is megvalósulhatna a közeljövőben, továbbá új játszóteret tervezünk a Csereerdő lakóinak igényei szerint.

Az idei költségvetés részeként járda- és úthálózat fejlesztés várható az iparnegyedben, méghozzá azzal a céllal, hogy még vonzóbbá tegyük Veszprémet azok előtt a cégek előtt, melyek új munkahelyeket létesíthetnek a városban.

Elkötelezett sportrajongó. Ön szerint mit jelent a sport Veszprémnek?

Veszprém egy sportos város, a veszprémi kézlabdacsapat pedig kiemelkedően fontos szerepet tölt be a közösség életében, összetartó erőt ad annak. Látható, hogy Veszprém büszke a kézilabdásaira, de a többi sportág is jó lábakon áll. A veszprémi gyerekek széles sport palettáról választhatnak. Aki fiatalon sportol és tanul, az elveszett ember már nem lesz.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.