Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 30. Zalán
Veszprém
15°C
2024. március 30. Zalán
Veszprém
15°C

Hogyan előzzük meg a vírusinváziót?

2017. február 5. 11:48
Nagyon egyszerűen: egészséges, frissen, hidegen préselt levekkel. Munícióként gránátalmát, narancsot és céklát tárazzunk be a #Fresh2Be-ben.

Bár úgy tűnik, a fagyos napoknak egyelőre vége, az influenzajárványtól egyelőre nem szabadultunk meg. Szakértők szerint ilyenkor a legkönnyebb megbetegedni, a melegben ugyanis a vírusok is könnyebben szaporodnak.

Zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával viszont egyszerű kivédeni a támadást. Az újonnan megnyílt #Fresh2Be-ben a héten a gránátalmáé és a narancsé a főszerep, a 250 ml-es céklaléhez pedig akciósan 500 Ft-ért juthatunk hozzá, amelyek mindegyike kiválóan alkalmas az immunrendszer erősítésére, emellett pedig egy sor betegség ellen védenek.

A kínai és az ajurvédiukus gyógyászatban már évezredek óta használják a gránátalmát, de a klinikai vizsgálatok is igazolták számos pozitív hatását. Magas rosttartalma révén védi a szívet és biztosítja az egészséges emésztést, emellett megóvja a szervezetet a keringési problémáktól, valamint csökkenti a diabétesz kialakulásának kockázatát.

Kutatások azt is kimutatták, hogy a gránátalma gazdag antioxidáns tartalma révén alkalmas a rákos megbetegedésekkel szemben is: napi fogyasztás esetén képes felvenni a küzdelmet a betegség kialakulásáért felelős szabadgyökökkel. C-vitaminforrásként segíti a csontozat megerősödését és a sebek gyógyulását is.

Sokan nem szeretik, de az egészség megőrzése szempontjából nagyon fontos a cékla is: vitamintartalma révén nemcsak az állóképesség fokozásában és az izmok teljesítményének javításában segít, de a gránátalmához hasonlóan erős antioxidánsként is működik, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, ugyanakkor védik az artériák falát, így a szívroham és a stroke kockázatát is csökkenti.

Érdemes kismamáknak is fogyasztani a magzat egészséges fejlődése érdekében, de az időskori csontritkulás megelőzésében is segít. A frissen, hidegen préselt céklalé ezen kívül csökkenti a vérnyomást, stabilizálja a vércukorszintet, vastartalma segítségével pedig jól kezelhető a vérszegénység, s mivel fokozza a véráramlást az agyban, elűzi a fáradékonyságot és javítja a szellemi képességeket is.

Aki szeretné megőrizni az egészségét, annak érdemes mindegyik gyümölcsöt és zöldséget beépítenie a mindennapjaiba – a Kossuth utcán található #Fresh2BE – The healty lifestyle ízletes dzsúszainak, smoothie-jainak, frissen préselt cékla-, narancs- és gránátalmaleveinek formájában ez még könnyebb.

Nyitva tartás: hétfő-péntek 7-17:00, szombat 9-12:00

Bertalan Melinda
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.