Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét a házasságot ünnepeljük

2017. február 6. 11:19
Negyedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét február 14. és 19. között Veszprémben.

A Házasság hete kezdeményezés közel két évtizede Angliában indult, és hamar elterjedt a világban: idén már négy kontinens 21 országában rendezik meg – Veszprém negyedszer csatlakozott a programsorozathoz – foglalta össze Porga Gyula polgármester a rendezvénysorozat hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a veszprémi program erejét az adja, hogy minden évben képes a megújulásra, és a szervezői törzsgárdához is egyre-másra csatlakoznak újabb tagok.

Horváthné Kecskés Diána és Porga GyulaHorváthné Kecskés Diána és Porga Gyula

Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta – aki a programsorozat nyitórendezvényén, február 14-én 17 órától az Agórában előadást is tart a témában – arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az ember társas lény, a személyiségfejlődéséhez szüksége van a társaságra. A házasság olyan eszköz, ami a felnőtt ember fejlődését hatékonyan szolgálja, ez a legintenzívebb személyiségfejlesztő tréning – fogalmazott a pszichológus. – A szerelem magasztos érzésének átélése mellett edzésben tartja az alkalmazkodókészségünket, és nem ad teret az önzésnek, hiszen minden örömünket és bánatunkat együtt éljük meg. Vizsgálatok igazolják, hogy a házasságban élők ellenállóbbak mind a pszichés mind a testi betegségekkel szemben. Az ember önmegvalósítási törekvéseinek elérésére az egyik legjobb eszköz a házasság – hangsúlyozta Bálint Bánk.

Bálint BánkBálint Bánk

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat vezetője a Csa-Ládika által meghirdetett pályázatot ajánlotta a házaspárok figyelmébe. Olyan társak történetét várják, akik úgy érzik, megtalálták életük párját, házasságukat, kapcsolatukat meghittnek, odafigyelésen, tiszteleten alapulónak érzik. A beérkezett pályaműveket 15-18 év közötti diákok dolgozzák fel, a cél, hogy megérintse őket, elgondolkodjanak, átérezzék a párválasztás és a majdani elköteleződés fontosságát, felismerjék a házasság értékeit mások történetein keresztül. Hiteles, őszinte történeteket várnak szerelemről, szeretetről, összetartozásról.

Horváthné Kecskés DiánaHorváthné Kecskés Diána

A programsorozat részeként február 15-én női kávéházi beszélgetést rendeznek a Gourmandia étteremben, a vendégek Ther Antal és felesége, Ági lesznek. Február 16-án a Laczkó Dezső Múzeumban A megpatkolt boszorkány címmel a szerelmi jóslások világába pillanthatnak be Szigethy Miklósné Ildikó óvodapedagógus segítségével 16:30-tól. Február 18-án délelőtt kilenctől Horváthné Borbély Anikó tréner tart foglalkozást Ciklus show címmel az Agórában; 10 órától pedig a Szaléziánumban lesz a gyermekek részére kiírt rajzpályázat eredményhirdetése. A rendezvénysorozat zárásaként február 19-én 17 órától a Családpasztorációs Iroda szervez programot a Gizella étteremben.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.