Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Növekedett a veszprémi KDNP taglétszáma

2017. február 6. 19:39
Hétfő este tartott taggyűlést a KDNP Veszprém Városi Szervezete.

Szűcs Attila titkár, és Latorczai János elnök sajtótájékoztató keretében számolt be az előző év munkájáról hétfő este Gourmandia Étteremben. Elmondták, a havi taggyűléseken átlagosan 30-50 fő vesz részt, de szimpatizánsaik száma mintegy 140 fő körül mozog a városban.

A szervezet létszáma stabilizálódott, a folyamatos növekedés jellemzi. Az újonnan belépő, fiatal és idősebb tagok tovább erősítették a KDNP aktivitását. Jellemző, hogy a belépők 70%-a 45 évnél fiatalabb, „tehát csökken az átlagos életkor”- mondták. Ez a 7-8 évvel ezelőttihez képest 55 köré csökkent.

latorczai jános és Szűcs attilalatorczai jános és Szűcs attila

Kiemelték, hogy gyarapodott a megyei küldöttségük létszáma, és hogy Veszprém alpolgármestere, Némedi Lajos a szervezet vezetőségének tagja lett. A taglétszámmal kapcsolatban megjegyezték, céljuknak tekintik, hogy a kevésbé aktív tagokat aktivizálják, és újabb embereket vonjanak be, szigorúan ajánlási alapon. Úgy vélik, a migráció-ellenes kampány sikerességének egyik kulcsa a szimpatizánsok aktivizálásában rejlett.

Jónak mondható politikai aktivitás és kommunikáció

Latorczai szerint a szervezet politikai aktivitásának megfelelően kommunikációjuk minden téren jónak mondható: aktív kapcsolatot ápolnak a városi és megyei önkormányzattal, intézményekkel, és társszervezetekkel (Fidesz, Fidelitas, Városi Nyilvánosságért Alapítvány, Keresztény Értelmiségiek Csoportja, Veszprém a Kereszténységért Alapítvány, MOZAIK Egyesület).

A programokról szólva elhangzott, a helyi szervezet által kezdeményezett programok (egyházi jeles napok, nemzeti ünnepek, városi koszorúzások) 100-120 fő részvételével zajlanak, tagjaik kiemelten aktívan vesznek részt rajtuk.

Az elnök elmondta, szerinte a kvótaellenes kampány országosan magas részvételi aránya az általuk elkészített 25 ezer szórólap kiosztásában rejlett. Azokon a településeken tudtak jelentős tömegeket megmozgatni, ahol veszprémi tagság a helyi plébánosokkal együtt tudott működni.

a hétfői taggyűlésen Bayer Zsolt is beszédet mondotta hétfői taggyűlésen Bayer Zsolt is beszédet mondott

Emlékhelyeket újítanak fel

A sajtótájékoztatón elmondták, a Veszprém városi szervezet javaslatára több emlékhelyet is felújítottak, valamint továbbiak renoválását is tervezik. A KDNP nevéhez köthető a Brusznyai Árpád emléktábla környezetének teljes megújítása, az 1956. december 6-i néma nőtüntetés emléktáblájának áthelyezése és a Bánd 8-as főút melletti Krisztus kereszt felújítása is. Következő projektjük egy dr. Horváth Balázs (rendszerváltó miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter) emlékhely előkészítése, melyet a Várkapunál fognak elhelyezni.

Kevésbé ismert pénzútvonalak

A KDNP Veszprém Városi Szervezete a jövőről szólva elmondta: fontos lenne irodájuk fejlesztése és működtetése, amelyhez a megyei pénzek pontos útjának és arányainak jobb átláthatóságra van szükség. „Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a megyei pénzösszegek a szervezetek között létszámarányosan kerüljenek elosztásra, az esetlegesen nem működő, fiktív szervezetek pedig kerüljenek törlésre.”

Összegzésként elmondták, a helyi szervezet széleskörű aktivitása országos szinten is elvárható szintet képvisel, ugyanakkor sajnálatosnak tartják, hogy mindezt nem a tagdíjakból, és központi támogatásból, hanem alapítványuk segítségével tudják megvalósítani. „A szervezet munkájának elismeréséhez, a további fejlesztések véghezviteléhez elengedhetetlen a központi finanszírozás bővítése, a megyei pénzforrások megfelelő, működési és létszámarányos elosztása.”

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.