Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világ táncosai, egyesüljetek!

2017. február 7. 12:56
Hatodik alkalommal rendezik meg a Connector Táncfesztivált március 4. és 5. között Veszprémben.

14 stílus, 3 tudásszint, 2 nap, több mint 2000 versenyző. A Connector Táncfesztivál az elmúlt évek alatt jó hangulatú programból nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát, amelyen fellépők, családtagok és az egyre nagyobb számban kilátogató érdeklődők egyaránt örömüket lelhetik a táncban – vázolta fel röviden Porga Gyula polgármester a táncfesztivál lényegét az esemény keddi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, jó látni, hogy Veszprémben sok táncegyüttes működik, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a tánc különböző formáival, a táncfesztivál pedig teret biztosít ahhoz is, hogy az elsajátított tudást minél nagyobb közönség előtt megmutathassák a fiatalok.

Barbarics Zsófia, a táncfesztivál szervezője hiánypótló rendezvénynek nevezte a fesztivált, amelyet azzal a céllal hoztak létre annak idején, hogy összehozzák a különböző szegmensekben működő táncosokat – tudásszint (amatőr, hobbi és profi táncos) és stílus szerint is.

Azóta a fesztivál folyamatosan fejlődik, és igyekeznek az építő kritikák mentén csiszolni a programot. Idén számos újítást bevezettek; ennek egyik része a megújult honlap és az átláthatóbbá vált nevezési rendszer – utóbbi kapcsán hozzátette, február 14-ig még lehet jelentkezni a versenyre.

Mivel rengeteg a fellépő, az eredményhirdetésre pedig kevesebb idő jut, hogy mindenki fürödhessen egy kicsit a sikerben, a két nap alatt folyamatosan működő pódiumot állítanak fel, ahol mindenki kedvére fényképezkedhet, a hobbi és profi kategória helyezettjeit pedig éremmel is díjazzák.

Böhm Nóra, Barbarics ZsófiaBöhm Nóra, Barbarics Zsófia

Böhm Nóra szervező elmondta, szerettek volna újdonságot vinni a fesztivál különdíjaként ismert Connector Arca pályázatba is. A következő évtől kezdve a díj nyertese egyéves ösztöndíjra is jogosult: az anyagi támogatáson túl díjmentesen vehet részt a Connector kísérőrendezvényein, a kurzusokon és workshopokon – így a nyári kurzuson is, ahova sikerült egy izraeli mestertanárt is meghívni.

Turós-Máté Kinga, Rauch Dalma és édesanyja, Porga Gyula, Böhm Nóra, Babarics ZsófiaTurós-Máté Kinga, Rauch Dalma és édesanyja, Porga Gyula, Böhm Nóra, Babarics Zsófia

Az idei évben a Connector Arca címet a 13 éves veszprémi Rauch Dalma nyerte el. Dalma 7 éve kezdett el táncolni a Várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskolában, két éve a veszprémi kihelyezett tagozatban, a Kék Madár Táncműhelyben vesz klasszikus balett és modern tánc órákat Turós-Máté Kingától. Dalma fiatal kora ellenére már kiemelkedő eredményeket ért el: a tavalyi évben az EMMI és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatának keretében bekerült a Nemzet Fiatal Tehetségeinek sorába. Az ösztöndíjprogram számos új lehetőséget nyitott meg számára, nemcsak a komlex képet adó egyéni órák és a fellépések finanszírozásában, de abban is, hogy minél több versenyre juthasson el. Dalma álma, hogy balerina legyen, amiben elmondása szerint tanára, Turós-Máté Kinga színpadi szereplései is inspirálják.

Rauch DalmaRauch Dalma

Rauch Dalmát láthatják az érdeklődők a Connector Táncfesztiválon, várhatóan további 2000 másik fellépő mellett. A táncfesztivált idén március 4. és 5. között rendezik meg a Március 15. úti Sportcsarnokban.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.