Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem csak egy kiváló sportolót veszítettünk el, hanem egy nagyszerű embert is

2017. február 8. 18:22
Nyolc éve már, hogy elment közülünk Marian Cozma, akire nem csak sportolóként, hanem emberként is van okunk felnézni.

Az emlékezők gyertyagyújtással, koszorúzással és néma főhajtással tisztelegtek a játékos előtt a Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére a veszprémi polgárok közadakozásából felállított emléktáblánál.

Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere, Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Porga Gyula, Veszprém polgármestere is lerótta kegyeletétTábori Ferenc, Hárskút polgármestere, Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Porga Gyula, Veszprém polgármestere is lerótta kegyeletét

A nyolc évvel ezelőtt történt tragédia során nem csak a családot, a hozzátartozókat és a barátokat érte veszteség, hanem minden sportszerető embert, minden veszprémit. Ahogy a Veszprém Arénában mindig helye lesz a nyolcas meznek, úgy kell szívünkben is őrizni Cozma emlékét. Ez a legtöbb, amit lokálpatriótaként tehetünk.

Csapattársai szerint mindig vidám volt, bohóckodott, jókedve általában másokra is átragadt. Hajnal Csaba, a klub akkori ügyvezető igazgatója szerint a 212 centi magas óriás, Marian Cozma egy végtelenül jámbor, kedves, nagy "gyerek" volt, egy légynek sem tudott volna ártani.

Marian Cozma a 2009. február 7-ről 8-ára virradó éjszakát több csapattársával együtt egy belvárosi szórakozóhelyen töltötte, ahol Iváncsik Gergő gyermekének születését ünnepelték. „A játékosok normálisan viselkedtek, táncoltak, amikor egy mintegy 30 fős társaság megtámadta a barátnőjével táncoló Cozmát. A verekedés az utcán folytatódott, ekkor Cozmát szíven szúrták, Pesicet pedig vesén" - nyilatkozta akkor Hunyadfalvi Ákos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke. Marian Cozma a kórházba szállítást követően életét vesztette, Ivan Pesic és Zarko Sesum súlyos sérüléseket szenvedett.
- vehir -

Szabó Virág
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.