Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb adomány a speciális mentőknek – Szivattyút és nyomkövető rendszert kaptak a kutató-mentők

2017. február 9. 12:49 // Forrás: VMKMSZ
Több mint egy millió forint értékben egy speciális nagy teljesítménymű vízszivattyút és személy keresésekhez nyomkövető eszközöket kapott a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Az Országos Mosoly Egyesület évek óta támogatja az önkéntes mentőcsapatot. Adománygyűjtés által vásároltak számukra hőkamerát, drónt. Hirschl János a szolgálat vezetője most azt kérte, hogy műszaki mentő képességeiket bővítsék egy új eszközzel.

- Hosszú évek óta támogatjuk az önkéntes speciális mentőcsapatokat, köztük a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot. Felmérjük, hogy mire van szükségük a munkájukhoz, majd adományokat gyűjtünk, hogy megvásárolhassuk a legkorszerűbb eszközöket, amivel fejleszthetik a képességeiket – mondta az átadó ünnepségen, a Herendi Művelődési Ház és Könyvtárban Nagy István, az Országos Mosoly Egyesület elnöke.

A kutató-mentő szolgálat vezetője, Hirschl János arról beszélt, hogy ők önkéntes munkájukat adják, de ahhoz, hogy a szolgálatuk hatékony legyen, szükségük van az önzetlen támogatókra és az olyan szervezetekre, akik aktív gyűjtést is vállalnak, hogy segítsék őket.

- Egy nagy teljesítményű zagyszivattyút vehettünk át az egyesülettől, melynek kapacitása percenként 1000 liter, és mivel zagyszivattyú, nem csak vízszivattyúzásra alkalmas, hanem elbír az 50mm átmérőjű szemcsékkel is – mondta Hirschl János.

Fotó: Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.Fotó: Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Az új eszközzel a műszaki mentéseken túl a kárelhárításoknál is tudnak segíteni, nagy esőzések, villám árvizek, belvíz elöntések alkalmával is tudnak avatkozni, segíthetik az anyagi javak mentését.

- Sajnos az utóbbi évek szélsőséges időjárása mellett erre nagy igény mutatkozik – hangsúlyozta a kutató-mentő szolgálat vezetője.

Az adomány részét képezték továbbá olyan eszközök, amelyeket egy nyomkövető rendszerben tudnak alkalmazni, személykeresés során. A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a rendszert közel két éve teszteli, melynek segítségével száz százalékos biztonsággal megállapítható, hogy kutatás során mely területrész lett már átvizsgálva és melyik nem.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.