Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Takarék közel áll az ügyfelekhez

2017. február 11. 9:51
A takarékszövetkezetek integrációjáról, szolgáltatásairól beszélgettünk Debreczeni Csabával, a B3 Takarék régióvezetőjével.

Debreczeni Csaba a '90-es évek közepe óta dolgozik a szektorban, már akkor is takarékszövetkezetnél helyezkedett el: előbb Budapesten, majd Veszprémben foglalkozott hitelezéssel. Szerzett tapasztalatot kereskedelmi banknál, és belekóstolt az építőiparba is, mielőtt végül visszatért az – akkor még – Forrás Takarékhoz. 2015 óta a B3 Takarék régióvezetője, feladata jelenleg a Veszprémi régióhoz tartozó fiókok működtetése, az értékesítés irányítása, számonkérése.

Mint mondja, a takarékszövetkezetek magánemberek tulajdonaként, szövetkezeti formában jöttek létre. Szlogenjük („Takarék - Több mint bank”) is jelzi, hogy rendelkeznek a bankok teljes termékpalettájával, azonban ügyfélközpontúbb kiszolgálásukkal, családias légkörükkel közelebb állnak az ügyfelekhez – a szó fizikai értelmében is, hiszen fiókjaik számos olyan kisebb településen is megtalálhatók, ahol más pénzintézet nem.

Arra a kérdésünkre válaszolva, miszerint mit is jelent a takarékszövetkezeti integráció, elmondja, hogy takarékszövetkezetek az elmúlt években egy kiterjedt racionalizációs folyamaton mentek keresztül, melynek részeként alapos vizsgálatnak vetették alá őket szakmai és piaci szempontok alapján. Az így kialakul elvárásoknak megfelelő 110 takarékszövetkezet végül létrehozta a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetét, amelynek központi irányító bankja a Takarékbank Zrt. lett.

Magyarázatképpen a szakember annyit jegyzett meg, hogy a kis, önálló takarékok a mai globalizált és fejlett technikai alapokon működő piaci környezetben sajnos nem lettek volna képesek hosszú távon fennmaradni, szükség van egy központilag irányított szabályzásra, termékfejlesztésre, egységes megjelenésre. Ennek következményeképpen egyre többet találkozhatunk az új arculattal rendelkező takarékszövetkezetekkel, reklámokkal, média megjelenésekkel országszerte.

A B3 Takarék Szövetkezet 2015 szeptemberében tíz jogelőd takarékszövetkezet összeolvadásával jött létre, így a működési területe jelenleg négy megyére terjed ki (Pest, Fejér, Tolna és Veszprém megye), közel 100 fiókkal. Termékeik célcsoportját képezi az üzleti és a lakossági ügyfélkör egyaránt.

Egyik előnyük a piacon, hogy az uniós források egy részét MFB-pontokon keresztül lehet elérni, országosan 440 fiókban. A MFB Pontokat működtető konzorcium egyik tagjaként a B3 Takarék 0%-os hitellehetőséges is kínál a vállalkozásoknak, kimondottan vállalkozásfejlesztési céllal. Az igénybevehető uniós források köre februártól tíz további termékkel bővül majd, így az új csomagban már lesz lehetőség a kamatmentes hitel mellett – vissza nem térítendő támogatás igénybevételére is.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.