Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindennapok Hősei – Osváth István

2017. február 11. 10:30
A Mindennapok Hősei idei díjazottjait bemutató sorozatunkban ma Osváth István tűzoltó főtörzsőrmester önéletrajzát közöljük.

1973. december 9-én születtem Veszprémben. Tanulmányaimat a Hriszto Botev Általános Iskolában kezdtem, majd ennek elvégzése után a Táncsics Mihály Építőipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézetben, csőhálózat-és berendezés-szerelő, központifűtés-és csőhálózat-szerelő szakmát szereztem. Ezek után gázvezeték-és készülékszerelő mestervizsgát tettem. Egy év sorkatonai szolgálat után, amit Pápán töltöttem, 1994-ben vállalkozóként kezdtem dolgozni a tanult szakmámban, amit főállásban, majd ahogy bekerültem a tűzoltósághoz, attól kezdve másodállásban a mai napig is végzek.

1993-ban nősültem, két gyermekünk van, Kitti és Dávid. Veszprémben a Cholnoky városrészen élünk családommal.

A tűzoltósághoz 2002-ben kerültem sofőrként. Szeretem a munkámat, főleg a közösséget, amely körbevesz. Szabadidőnkben sokat járunk össze a kollégákkal. Részt vettem a 2015-ös Országos Tűzoltóversenyen, ahol csapatunk 2. helyezést ért el. Több alkalommal, önként jelentkeztem árvíz és vihar sújtotta területeken segédkezni (Nyírbátor, Győr). Elsők között vonultunk az iszapkatasztrófához, ahol igyekeztem tudásomnak megfelelően, gyorsan, pontosan segíteni az embereknek.

A segítségnyújtást már gyermekkorom óta kötelességemnek érzem, mivel édesapám gyerekkora óta mozgássérült, így édesanyámtól öcsémmel együtt korán megtanultuk, hogy a rászorulóknak támaszt nyújtsunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.