Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Fejlesztéseket terveznek az eplényi sípályán

2017. február 13. 11:43 // Forrás: mti
Pályabővítés, új háromüléses felvonó és egy két hegy közötti nyári átcsúszópálya is szerepel az eplényi síaréna fejlesztési tervei közt, melyekről a síközpont cégvezetője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Ebele Bálint elmondta: a beruházásokat kormányzati támogatásból, banki hitelből és az idei szezon termelte önerőből - a bevételektől függően akár összesen 600 millió forintból - tervezik megvalósítani.

Ennek részeként tíz méterrel kiszélesítik és ötszáz méterrel meghosszabbítják az A7-es sípályát, mely Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája lesz, egy kilométer hosszúságban. A cégvezető szerint ezzel harminc százalékkal bővül a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas és családbarát pályák hossza. Az oktatást szolgálja a völgybe tervezett új tanulópálya is.

Az új pályához kapcsolódóan a következő szezonra új háromüléses síliftet is üzembe állítanak, amely egy kilométeres hosszával Magyarország leghosszabb ülőliftje lesz. Az itt épülő új hüttével együtt a pálya önálló attrakcióként tehermentesíti majd az A1-es pályát és a négyüléses felvonót, így csúcsidőben is megszűnik a hosszú várakozási idő - mondta Ebele Bálint.

A nagyobb területre tíz új hóágyúval bővítik jelenlegi 44 hóágyúból álló flottájukat, melyhez egy új víztározó és a szivattyúrendszer fejlesztése is társul. A síarénában emellett 35 százalékkal növelik a parkolók befogadóképességét és két új síbuszt is üzembe állítanak.

Ebele Bálint kiemelte, a nyári attrakcióik körét egy közel egy kilométeres átcsúszópályával tervezik bővíteni, mely az Ámos hegyről a szemközti hegyoldalhoz vezet. A pályán drótkötélen, párban is, 90 méter magasan akár 100 kilométer/órás sebességgel lehet átcsúszni. A libegőt tavasztól őszig üzemeltetik, emellett hegyi roller és új hegyikerékpár-pálya is várja majd a látogatókat.

A síarénában a síelhető pályák hossza jelenleg eléri a hét kilométert, a fő pályákon 100-200, míg a többi pályán 60-70 centi vastag a hóréteg. Üzemel a négyüléses sífelvonó valamint három csákányos és két oktatólift is - mondta el a cégvezető.

vehir.hu
további cikkek
Ne menjen a jégre! Ne menjen a jégre! Az elmúlt hét hideg hajnalai és nappalai hatására a belvizes területeken egybefüggő jégréteg alakult ki és nagyobb tavaink partszéli részei is jéghártyásak. A jégréteg azonban a legtöbb helyen egyelőre alkalmatlan a sportra. A lápos területeken kialakult jégréteg pedig a jég vastagságtól függetlenül is életveszélyes – figyelmeztet a katasztrófavédelem. Adtak néhány tippet arra az esetre, ha mégis bekövetkezik a baj. 2024. január 16. 10:42 Amiről az időjárás mesél - a naptárcsináló csíziók Amiről az időjárás mesél Amiről az időjárás mesél - a naptárcsináló csíziók Volt idő, amikor még nem a műholdakról követték a zivatarok mozgását, hanem a horizonton figyelte a kor embere az égbolt színét és ebből vontak le messzemenő következtetéseket az egész hónap, vagy évszak időjárására nézve. Kovács Győző vendégírónk, helytorténeti kutató és meteorológus ezekből szemezgetett. 2024. január 15. 15:05 Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Nem csak a nosztalgia szól belőlünk, ha úgy véljük, gyerekként a január még csupa móka volt és nem csak emlékeztetője annak, hogy ideje felvenni a megszokott munkatempót. Akkor még lehetett órák hosszat szánkózni a domboldalon, hógolyócsatákat szervezni, meg úgy egyszerűen elmerülni a fehér táj szépségében. Most, ha épp nem tudsz síelni, így nem opciók a síparadicsomok, úgy tűnhet, a téli élvezeteknek lőttek. Pedig ez nem igaz. 2024. január 9. 16:30 A (nem is annyira) titkos fegyver a téli lehangoltság ellen A (nem is annyira) titkos fegyver a téli lehangoltság ellen Bár már látszik a fény az alagút végén – szó szerint, hiszen egyre hosszabbak a nappalok –, a karácsonyi csillogás elmúltával a január és a február az év leginkább hangoló hónapjainak számítanak. 2024. január 4. 20:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.