Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Kocka-Középfölde és a Bikinifenék is megelevenedik a múzeumban

2017. február 17. 18:10
Két napra különleges kollekciónak ad otthont a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum: a Star Wars és a Gyűrűk Ura Legóból felépült világával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is visszatérnek Veszprémbe a Kockanapok kiállítói. Az alkalmából február 17. és 19. között hosszított nyitva tartással és kedvezményes jegyárakkal várja vendégeit a Laczkó Dezső Múzeum.

Takács Gergely szervező tájékoztatása szerint olyan több millió forint eszmei értékű készlet kerül kiállításra, amelynek során a klasszikus Disney kastély és a Millenium Falcon mellett megcsodálható lesz egy igazi kockaváros és a Gyűrűk Urából ismert Középfölde, a Star Wars egyes jelenetei, vagy Spongyabob víz alatti városa, Bikinifenék is.

A hivatalos megnyitó előtt megnéztük miként építik a kiállítást:

A nagyjából 700 ezer darab kockából álló kiállítás nagy része magángyűjtemény, de a múzeumban kiállításra kerülnek eredeti, bolti összeállítások is. A szervezők tulajdonában van a valaha kiadott tíz legértékesebb Lego készlet is, amelyből hetet most megmutatnak a veszprémi közönségnek.

A hétvége folyamán nem csak nézegetni lehet majd a kockákat, hanem cserélni is: a múzeumban Lego börze is lesz, a gyerekeket pedig óriás mozaiképítés várja.

Ge. Á.
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.