Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Új Hallgatói Tehetséggondozó Program indul a Pannon Egyetemen

2017. február 18. 12:16
A kezdeményezés az Arany János Tehetséggondozó Program hiánypótló folytatását biztosítaná.

A középiskolákban sikeresen működő, a hátrányos helyzetű tehetséges diákokat segítő Arany János Tehetséggondozó Program közvetlen folytatásának a lehetősége a hazai felsőoktatásból intézményesen hiányzik. A Pannon Egyetem úttörő jelleggel vállalkozott arra, hogy a programból érkező, az intézménybe felvételt nyert hallgatókat speciális Hallgatói Tehetséggondozó Programcsomaggal támogatja. A programcsomagban egyebek között hallgatói ösztöndíjak, támogatott kollégiumi elhelyezés, mentorálás szerepelnek.

Az Arany János Tehetséggondozó Program folytatását jelentő hallgatói tehetséggondozó program kidolgozása érdekében az érintett dunántúli középiskolák intézményvezetőinek és érintett diákjainak részvételével fórumot tartottak a Pannon Egyetemen, amelyen részt vett Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár is. A minden résztvevő által konstruktívnak és sikeresnek minősített fórumon elhangzott szempontok figyelembevételével a Pannon Egyetem kidolgozza az Arany János Tehetséggondozó Program folytatását jelentő speciális Hallgatói Tehetséggondozó Programját, ami az elképzelések szerint a programból érkező hátrányos helyzetű tehetséges hallgatókat már a 2017/18-as tanévben támogatni fogja.

vehir.hu
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. 2019. június 19. 12:00 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.