Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Díjazták a Házasság Hete legifjabb alkotóit

2017. február 18. 12:36
Szombat délelőtt adták át a Házasság Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó rajzpályázat elismeréseit a család legkisebb egységeinek, a gyermekeknek. Az alkotásokból kiállítás nyílt a Szaléziánumban.

A Házasság Hete rendezvénysorozat valamint a Kukkantó Egyesület immár harmadik éve hirdetett rajzpályázatot gyermekek részére, mely idén a „kicsi vagyok én, majd megnövök én” jeligére hallgatott. A nemrégiben alakult Csa-ládika alternatív napközi és játszóház a felnőtt korosztály számára írt ki novellaíró pályázatot.

A díjak átadatása közben elhangzott, idén 13 gyermekintézményből mintegy 150 pályamű érkezett, emellett a családok is küldtek be alkotásokat.

Sokan kaptak elismerő okleveletSokan kaptak elismerő oklevelet

A veszprémi érsekség idén is társszervezője volt a rendezvénysorozatnak, Márfi Gyula érsek a díjátadón a család fontosságára hívta fel a figyelmet. Gyakran mondják, hogy a gyermekek konzervatívak, de ezt nem pejoratív, hanem pozitív értelemben kell érteni. Ők az a korosztály, akik konzerválni akarnak minden olyat, amelynek értéke van, ezért nem szabad azt hagyni veszni. Sokan vannak ma, akik a családot, mint intézményt támadják, ám valójában nem a család, hanem a kritikusaik felett járt el az idő- fogalmazott.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében szintén a családok erősségéről beszélt, amelyeket a város igyekszik minél jobban támogatni, ezért is hirdették meg 2017-re a családok évét Veszprémben. „Ha a családok megtalálják boldogulásukat a városban, akkor erős közösségé válhatunk”-mondta.

Porga Gyula: 2017 a családok éve VeszprémbenPorga Gyula: 2017 a családok éve Veszprémben

A beérkezett gyermekrajzokat Csík Richárd (festőművész), Hegyeshalmi László (igazgató, Művészetek Háza) és Környei Ágota (múzeumpedagógus, Művészetek Házának) zsűrizték. A zsűri elnöke Somogyi Eszter, a Szent Margit Óvoda vezetője volt. A műveket szombat délelőtt óta lehet megtekinteni a Szaléziánum folyosóján.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.