Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Igazi olasz étterem költözött a város szívébe

2017. február 19. 13:46
Profizmus és minőségi alapanyagok a konyhában, ínycsiklandó, hamisítatlan mediterrán ételek az asztalon. Ezt nyújtja Veszprém új étterme, a Tavola Calda a Vörösmarty téren.

A nemrégiben nyílt Tavola Calda étterem atyja, Domenico Cosentino lassan húsz éve él Magyarországon, s azóta folytat kultúrmissziót hazánkban. Mimmó – így hívják barátai – eltökélt célja, hogy tökéletesen meghonosítsa éttermeiben a dél-olaszországi vendéglők ízvilágát, hogy megismertesse a magyarokkal az igazi olasz konyhát.

Domenico Cosentino, MimmóDomenico Cosentino, Mimmó

Hiánypótló vállalkozás valósult meg a Tavola Calda megnyitásával, melyet Veszprém szívében, a Vörösmarty téren, a korábbi Cimbora vendéglő helyén találhatunk. – Zongorázni lehet a különbséget a magyar és az olasz pizza között, de igaz ez többi ételre is – húzta alá Mimmó, aki nem tűri konyhájában az improvizációt. Tradicionális receptek alapján, Olaszországból importált hozzávalókkal, Itáliában gyártott kemencében süti pizzáit.

A kínálatot az egyszerű, gyorsan és frissen elkészíthető ételek adják, ahogy azt az étterem nevét viselő kifejezés is sugallja. „Tavola Calda” tükörfordításban annyit jelent „Forró Asztal”, a fogalom olyan étteremtípust takar, amely arra összpontosít, hogy az általa kínált ételek mindig frissen készítve és gyorsan kerüljenek a vendégek asztalára. Így a kínálatban a bonyolult, sok időt igénylő ételek nem szerepelnek.

A végeredmény minden esetben magáért beszél, legyen szó tésztáról, pizzáról, vagy bármilyen mediterrán ínyencségről.

Galéria
Tavola Calda – Igazi olasz étterem költözött a város szívébe
vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.