Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Nem veszik félvállról őket

2017. február 21. 21:02 // Forrás: veszpremkosar.hu
Hazai környezetben gyakorlatilag kötelező nyerni a HOYA-Pannon Egyetem Veszprémnek február 24-én (péntek, 17 óra) a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó ellen, kosárlabdázóink azonban úgy vannak vele: éllovasként hiába favoritok, ezt a pályán is bizonyítaniuk kell.

Ha az előttünk álló mérkőzésre lehetne tippelni, a fogadóirodák tíz feletti odds-szal (számszerűségi eséllyel) hirdetnék a Baranya-megyeiek esetleges sikerét, lévén, az NB I/B Nyugati-csoport tabellája komoly tudásbeli különbséget mutat a felek között. A mieink tizennégy–kettes győzelmi–vereség mutatóval listavezetők – úgy, hogy majd’ öt hónapja veretlenek –, ezzel szemben a leendő, egy találkozóval többet vívott vetélytársuk hatodik, kilenc-nyolcas mérleggel. A hátsó régióba tartozó csapatokkal általában elbánnak, miközben odahaza az Oroszlányi SE Lionst (!), a Motax-Pápai KC-t és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-t is felülmúlták. A Demeter Attila, Antóni Csanád, Dragasevic Veljko és Krnjajski Boris húzta klub múlt héten az Alba Fehérvár II. otthonából hozta el a pontokat (78-88). Sportolóink októberben megszenvedtek a sikerért Pécsett, akkor kemény csatába bonyolódtak a dél-magyarországi megyeszékhelyen (66-68). Végül – ha nehézségek árán is, de – megnyerték a fordulatos összecsapást, aminek során a bírók nem mindig álltak a helyzet magaslatán. Emiatt a néha megingott egyetemisták faultproblémákkal küszködtek, nem mertek igazán agresszíven védekezni. A gárdák az első félidőben is fej-fej mellett haladtak, aztán a mezőnyből addig pontatlan vendégek produkciója a fordulás után már kellő energiát tartalmazott. Csakhogy a Mecsek-aljaiak a szorult pozíciójukban is megmutatták, hogy jó kollektívájuk van és újra egyenlítettek. A hajrá izgalmasan alakult, a hazaiak négy ponttal is vezettek, így a végén Jilling László triplái aranyat értek.

A bakonyiak legutóbb újabb rangadót „pipáltak ki’ – a Bonyhádi KSE ellen –, s folytatták szenzációs sorozatukat (66-76). Körtélyesi Gergelyék a nyitó negyedben bátran vállalkozva nem engedték magukhoz közel az ellenfelet, később viszont célt tévesztettek a próbálkozásaik és kizökkentek a ritmusból. A másik oldal felzárkózott, kihasználta a mintegy ötperces gólcsendünket, ám a vezetést a kosárszegény időszakban sem engedték át. A derbi a nagyszünet után is szoros és kiélezett maradt, a Tolna-megyeiek két pontra is feljöttek, aztán a lefújás előtt Kámán Tamásék érvényesítették az akaratukat, s – noha hoztak rossz döntéseket – megérdemelt győzelmet arattak.

– Számunkra minden mérkőzés fontos, mivel valamennyi ellenfelünket tiszteljük; remélhetőleg most is olyan hozzáállással bírunk, mintha az oroszlányiakkal viaskodnánk – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A dobogó-elsőhöz méltóan kell teljesítenünk, vagyis a győzelem reményében futunk ki a parkettre. Részünkről más eredmény nem fogadható el. Kemény viadalra számítok, hiszen a pécsiek már többször tanújelét adták, hogy az esélyesebb körök ellen igazán jól tudnak játszani. Biztosan megpróbálják ellenünk is a maximumot nyújtani – hogy kibabráljanak velünk –, ezért jó védekezést és fegyelmezett előadást várok, ám abban is bízom, hogy a közönség majd támogat bennünket. Papíron kötelező számunkra a győzelem, de rendszerint ezek nehéz fellépések. Az őszi „odavágónk” bizonyította: a pécsieket nem lehet fél vállról venni, oda kell rájuk figyelni. Nem lesz tehát egyszerű dolgunk, de ha csapatként működünk, akkor nem érhet minket meglepetés.

vehir.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.