Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Szanyi Tibor: Gyurcsány és Puch gazember

2017. február 24. 12:58 // Forrás: origo
Puch László a szememben gazemberré vált, mivel két székházból is kiköltöztette az MSZP-t, és a saját cégeit vitte oda - idézi Szanyi Tibort az origo.

A hírportál a Pesti Srácok interjúját szemlézve azt írja: az MSZP EP-képviselője szerint a Momentum Mozgalom mögött Haris Éva volt szocialista választmányi elnökhelyettes – egyben Bajnai Gordon Haza és Haladás egyesületének alapítója – pénze van, és már most lejáratták magukat.

Fekete-Győr András és a Momentum lejáratta a saját mozgalmát, többet ártottak, mint használtak – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője. A szocialista politikus szerint a Momentum Mozgalom ma még ünnepelt sztár, de majd jönnek a hétköznapok.

"Az a mozgalom, amely ostoba fondorlatokkal próbálkozik zászlót bontani, nem feltétlenül jelent jót a jövőre nézve. Nem vezet jóra, ha egy mozgalom csuklóból nem korrekt" – mondta Szanyi Tibor.

"Az MSZP-n belül már hónapok óta nyílt titok volt, hogy Haris Éva gründol valamit, és milyen érdekes, hogy a Momentum mögött éppen Haris Éva meg a pénze tűnik fel. Ez számomra világosan Éva műve, mert ingatlanmogul férje segítségével megvan az a képessége, hogy finanszírozzon egy új alakulatot" – mondta Szanyi.

Az EP-képviselő szerint Gyurcsányék távozásával tisztult a párt, pedig amikor ezt kimondta, "sokan nekem ugrottak, hogy fogjam be". Úgy látja, történelmi hiba volt, hogy 2010-ben nem húztak egy vonalat, sok esetben nem nevezték nevén a gyereket. "2014-ben én téptem a számat, hogy Gyurcsánnyal nem, nem, nem és nem. Én voltam a Mr. Nyet! Amikor 2014 februárjában, egy vasárnapi napon felhívott Mesterházy Attila, hogy tájékoztasson, létrejött az összefogás, akkor egy percen át hosszan kitartva ordítottam, hogy neeeeeeeee – mondta Szanyi Tibor.

"Ezekkel a bizniszpártokkal, egykori árulókkal nem kívánok összefogni. A mai napig nem tudtam megértetni egyesekkel, hogy öreg, nem a mostani százalékok összeadásában vagyok érdekelt, hanem az MSZP százalékainak a megduplázásában, triplázásában. Fütyülök a többire. Saját, szocialista jogon akarom megnyerni a választásokat" – nyilatkozta a szocialista EP-képviselő.

Szanyi arról is beszélt, Puch László két székházból is kipenderítette az MSZP-t. Előbb a Köztársaság térről, majd a Jókai utcából is menniük kellett, hogy aztán Puch beköltöztethesse oda a saját cégeit.

Puch László művelete maga a meztelen csiga hadművelet: az MSZP-nek se gerince, se háza ne legyen, de létezzen! Aki az MSZP-t kitúrta a »templomaiból«, az számomra gazember. A szememben ő gazemberré vált" – mondta a politikus.

vehir.hu
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.