Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Kirajzottak az ittas vezetők a hétvégén

2017. március 6. 17:58 // Forrás: police.hu
72 óra alatt tizenhárom ittas vezetőt fogott a rendőrség megyénkben. Három esetben balesetet is okoztak a részeg autósok.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 2017. március 3-án 0 órától 2017. március 5-én 24 óráig hat személyi sérüléssel járó és kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.
A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél három járművezetőnél merült fel az ittasság gyanúja.

A Veszprém megyei rendőrök tíz járművezetővel szemben büntetőeljárást, három járművezetővel szemben pedig közigazgatási eljárást indítottak, mert igazoltatásuk során az alkoholteszteres vizsgálat pozitív értéket mutatott.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt való járművezetés negatív hatást gyakorol a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Az ittas vezetők - a befolyásoltság szintjétől és egyéb tényezőktől függően - általában nem képesek a jármű biztonságos vezetésére. Ennek oka, hogy a szeszesital (valamint a kábítószer) fogyasztásának számos olyan hatása van, amely korlátozza vagy teljességgel lehetetlenné teszi a biztonságos közlekedést.

Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Az ittas járművezetés elkövetésével a járművezető nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, és a közlekedés más résztvevőit is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.