Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Víz világnapja a Bakonykarszt Zrt.-nél

2017. március 23. 14:56
A víz világnapját ünnepelték csütörtökön Veszprémben a BAKONYKARSZT Zrt. Vízközmű Múzeumában tárlatvezetéssel és az erre az alkalomra meghirdetett pályázat eredményhirdetésével.

A környezetvédelem jelentőségére figyelmeztető dátumok egyike a víz világnapja, melyről március 22-én emlékezünk meg. Immáron huszonegyedik alkalommal hirdetett ez alkalomból pályázatot általános iskolások, valamint középiskolás diákok számára a BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Veszprémi Szakaszmérnöksége, a Magyar Hidrológiai Társaság Veszprém Megyei Területi Szervezete és a Pápai Víz- és Csatornamű Zártkörűen Működő Részvénytársaság.

A „Szennyvizek? Tiszta vizet!” címmel kiírt pályázatra több mint 600 pályamű érkezett be rajz, tanulmány és fotó kategóriában. A vízmű udvarában egy kiállítás nyílt a beérkezett rajzokból.

A díjkiosztó ünnepség előtt bemutatták a víz –és csatornamű történetét, valamint az épületeket és az eszközöket is, amik a helyszínen megtalálhatók. A meghívottak azt is megtudhatták, hogy Veszprém város életében milyen nagy jelentőségre tesz szert a víz. A vízmű épületének oldalánál található tűzcsapból még a mai napig vételeznek vizet, utak és a virágágyások öntözésére.

A gyerekek és szüleikkel, vagy az őket kísért pedagógusokkal múzeumi tárlatvezetésen is részt vehettek. Ha ügyesen végighallgatták az előadásokat és a kiállításon is szemfülesek voltak, akkor a múzeumi totó, mellyel a vízmű dolgozói készültek erre az alkalomra, nem okozott gondot nekik.

Radács Attila, a Bakonykarszt Zrt. üzemviteli osztályvezetője az eredményhirdetés előtt megköszönte a gyerekeknek, hogy ilyen sok és remek pályaművekkel készültek, valamint köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak is, akik segítették a gyerekeket. A beérkezett pályaművekből látszik, és ez is céljuk volt a szervezőknek, hogy ez a fiatal generáció még nagyobb odafigyeléssel és szeretettel forduljon az éltető táplálék, a víz felé.

Krónusz-Riskó Annamária
Zatkalik Dániel
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.