Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Másfél év és vagyonelkobzás a rendőrök megvesztegetéséért / Zéró tolerancia

2008. április 29. 16:08
Másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre és négyszázezer forint vagyonelkobzásra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a siófoki férfit, aki tavaly megpróbálta megvesztegetni az ellene ittas vezetés miatt intézkedő rendőröket. A kiszabott százezer forintos büntetést elengedték, a vagyonelkobzás mértékét viszont a duplájára emelték.
2007 augusztus 12.-én hajnalban szondáztatta meg két járőr a 37 éves siófoki férfit. A sofőr az alkoholfogyasztást nem is tagadta, viszont amikor közölték vele, hogy vérvételre viszik, megpróbálta megvesztegetni a rendőröket. Többször említette, hogy szüksége van a jogosítványára, s "valahogy másként kellene elintézni a dolgot". Először összesen 20 ezer, majd az összeget folyamatosan emelve 200-200 ezer forintot ígért a járőröknek, ha elengedik. A rendőrök elutasították az ajánlatát, amit a férfi később, a rendelőintézetben is megismételt, több tanu jelenlétében. A rendőrök a rendelőből már a rendőrségre vitték, ahol az ittas vezetés mellett vesztegetés okán is eljárást indítottak ellene. A férfit rendőrök és tanúk egybehangzó vallomásai alapján ítélte el elsőfokon a Somogy Megyei Bíróság, melyet részben helyben hagyott, részben súlyosbított másodfokon a Pécsi Ítélőtábla.
Füssy Angéla
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.