Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem kell Amszterdamig repülni lenyűgöző tulipánmezőkért

2017. április 5. 13:45
Sokkal közelebb is megcsodálhatjuk és "haza is vihetjük" őket.

Persze most nem a kiskertre gondolok, habár igazán szerencsés az, aki otthon egy saját mini Keukenhofot tudhat magáének.

Utóbbi egyébként március végétől május 21-ig várja a látogatókat, ahol 32 hektáron összesen 7 millió tulipánhagyma található, emellett pedig nárciszok, jácintok és fürtös gyöngyikék is várják az ide látogatókat.

Ezen és a húsvéti hosszú hétvégén azonban a Kőröshegyi Levendulásban is ámulatba ejthetnek minket a tulipán és nárcisz sorok. A siófoki járásban található Kőröshegyi Levendulásban nemcsak levendulát termelnek, de a balatoni dombokon tavasszal sok száz tavaszi virág is nyílik. A két hétvégére pedig nárcisz- és tulipánszüretet hirdettek meg: ha csak nézelődni jönnénk, gyönyörködni a balatoni panorámában és a hosszan elnyúló virágültetvényekben, ingyenesen beléphetünk a birtokra, de egy csokorra való virágot is szedhetünk, igen kedvező áron - 10 és 100 forintba kerül egy-egy szál virág fajta függvényében.

A szervezők ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy a nagy érdeklődés miatt érdemes előzetesen érdeklődni, hogy van-e még aznapra szedhető virág, vagy esetleg egy másik időpontban tudunk szüretelni.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.