Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újra megnyitott a Kölcsey könyvesbolt

2017. április 10. 14:21
Rövid szünet után a régi csapattal ismét megnyitott hétfőn a Kölcsey könyvesbolt.

Három hónappal ezelőtt szomorúan adtunk hírt róla, hogy az Alexandra összeomlása magával rántotta a belvárosi könyvesboltot is, ami azonban most főnixmadárként éledt újra hamvaiból, immár a Kossuth Kiadó hálózatának tagjaként.

László ÁgnesLászló Ágnes

A bolt megnyitója a kiadócsoport számára is megrendítő pillanat – fogalmazott László Ágnes, a Kossuth kiadói csoport kommunikációs vezetője –, hiszen a Kölcsey könyvesbolt a kiadó első vidéki üzlete.

A Kossuth kiadói csoport Magyarország legnagyobb független kiadói csoportja, hat cégből áll, ebből öt kiadó, amelyek diverzifikált tevékenységet folytatnak a gyermekkönyvektől kezdve az ismeretterjesztésen át a szépirodalomig – foglalta össze Kocsis András Sándor, a csoport elnök-vezérigazgatója.

A Kölcsey könyvesboltban a kiadócsoport teljes könyv- és folyóirat kínálata megjelenik, és természetesen más kiadók termékeit is megtalálhatjuk majd az üzletben, ahol akciókkal is kedveskednek a vásárlóknak: hónap végéig mindenre 25 %-os kedvezményt adnak, ezen túlmenően pedig májustól hétfőnként a város nyugdíjasainak, pénteken pedig a pedagógusoknak és diákoknak nyújtanak kedvezményt.

Makk Károly, Kocsis András Sándor és Porga GyulaMakk Károly, Kocsis András Sándor és Porga Gyula

A város kulturális igényességét jelzi, hogy a bezárt könyvesbolt helyén ismét könyvesbolt nyílik, nem pedig egy hamburgeres, söröző vagy ruhabolt – fejtette ki Porga Gyula polgármester. A Kölcsey azonban több könyvesboltnál: egy közösségi tér is, ami állandó vendégkörrel bír, szellemi közösséget alkot. E közösség ápolására a kiadó ígéretet is tett: László Ágnes szerint a jövőben az üzletben rendszeresen szerveznek majd könyvbemutatókat és író-olvasó találkozókat is.

Makk KárolyMakk Károly

Az ünnepélyes megnyitó vendége volt Makk Károly Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész és rendező, aki kijelentette: ha szeretettel, tehetséggel és tudással találkozik, otthon érzi magát, és ez a három tulajdonság itt jelen van. A művész szerint a Kölcseyben minden adott a sikeres jövőhöz. A művész egyben el is indította a már említett hagyományokat, és megtartotta a régi-új könyvesbolt első, dedikálással egybekötött író-olvasó találkozóját.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.