Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Változékony, átlagos áprilisi időjárás

2017. április 15. 11:26 // Forrás: VMeteo.hu

Szombaton a jellemzően borult égből ismétlődő eső, zápor napközben még kialakulhat, számottevő mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. Gyenge marad a változó irányú szél, szombat délután 15°C, este 10°C várható - írja a VMeteo.hu.

Vasárnap egy gyenge hidegfront hatására felhőátvonulások jellemzik az égképet, esőre, záporra kicsi az esély. A mérsékelt északnyugati szél időnként megélénkül, vasárnap reggel és este 9°C, délután 14°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Hétfőn a nap első felében változóan felhős idő várható, délutántól számíthatunk kisebb eső, záporok kialakulására. A hűvös reggelt követően délután 15°C környékére melegszik a levegő.

Keddtől gyökeres fordulat következhet időjárásunkban, egy kicsit visszalépünk a télbe. Oka, hogy tőlünk délre várhatóan egy mediterrán ciklon alakul ki, mely a mostani számítások szerint a Kárpát-medence keleti felén vonul át középpontjával. Hatására mi végig a ciklon előoldalán maradunk, mely biztosítja észak felől az igen hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg beáramlását. Ezért már kedden északnyugatira fordul a szél és megélénkül, kevés napsütésre még számíthatunk, de délután már csak 10°C várható.

Szerdán már jórészt borult lesz az ég, eső is várható, a hőmérséklet 10°C alatt marad.

Csütörtökön lehet hozzánk a legközelebb a ciklon centruma, viharossá erősödik a szél, jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, mely síkvidéken vegyes halmazállapotú is lehet, de átmeneti havazás is kialakulhat. A mostani modellfutások a Bakonyra megmaradó hóréteg és hófúvás kialakulását is támogatják. Mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ez egy lehetséges, de nem teljesen biztos forgatókönyv, sok múlik a ciklonközéppont útvonalán.

Még pénteken is lehet zápor, hózápor, csak lassan csillapodik a szél.

A jövő hét végére már barátságosabb arcát idézi az időjárás, de még mindig inkább március elejének megfelelő, hűvös, szeles idő a legvalószínűbb.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.