Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jövő héten kezdődik a huszonhetedik Veszprémi Egyetemi Napok

2017. április 18. 3:30
A korábbi évekhez képest egy nap ráadással és a középiskolásoknak szóló tematikus nappal indul az egyhetes veszprémi rendezvénysorozat. Zenei programtáblázat a cikkben.

A Pannon Egyetem 2015 után ismét megrendezi a Veszprémi Egyetemi Napokat, amely 1969 óta már a huszonhetedik a sorban. A korábbi évekhez képest több változást is eszközöltek a szervezők, ezekről valamint a programokról kedd délelőtt számoltak be a sajtó képviselői előtt, ahol a csapatok is bemutatkoztak. Az idei szervezésből a VKSZ Zrt., és a Veszprémi Programiroda Kft. is kivette a részét.

Az egyetemre elsősorban azért jönnek az emberek, hogy képesítést szerezzenek, de az itt eltöltött évek többről is szólnak: a hallgatók az intézményben közösséget is építenek. A VEN nem csak a Pannon Egyetem, hanem a többi városi fiatal egyik legfontosabb közösségformáló rendezvénye is- fogalmazott a sajtótájékoztatón Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselő, a Veszprémi Egyetemi Napok fővédnöke.

Balassa Gergő és Ovádi PéterBalassa Gergő és Ovádi Péter

Az idei VEN egy nappal hosszabb lesz (április 24-30), és a korábbiakhoz képest a hallgatói létszám átalakulása miatt az öt helyett négy csapat valamelyike adja majd a következő diákrektort- mondta Balassa Gergő, főszervező. A csapatok önálló napokon mutatkoznak majd be a jövő hét folyamán, keddtől péntekig. Az eredményhirdetés és a diákrektor beiktatása visszakerül a B épület aulájába.

A Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatban idén lakossági fórumot tartanak a rendezvény szervezői és Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő a Pannon Egyetem B épületének földszinti konferenciatermében 18 órától. Erről egy későbbi cikkünkben számolunk majd be.

Újdonság még, hogy a fiatalabbakra gondolva idén lesz egy úgynevezett VEN Junior nap (április 28.) is, ekkor a környék középiskolásait várják különböző előadásokkal, sorversenyekkel, nyereményjátékokkal és esti bulival. A Diákrektori Hivatal inverz egyetemi előadásokkal és kortes programokkal készül.

A keddi sajtótájékoztatón a négy csapat is bemutatkozott: a VENtarktisz, a VENdetta, a KaraVEN és a VENderland. Nekik egy hetük lesz arra, hogy rövidfilmekkel, előadásokkal és táncokkal kampányoljanak a győzelem érdekében.

bemutatkoztak az idei csapatokbemutatkoztak az idei csapatok

Ami a zenei felhozatalt illeti, a hazai klubélet népszerű fellépői látogatnak el jövő héten Veszprémbe, mutatjuk is a programtáblázatot:

fotó: VEN facebookfotó: VEN facebook

A legútóbbi, 2015-ös VEN-en a Vehir csapata is ott volt, melyről az alábbi videót készítettük:

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban VEN Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre. 2023. április 25. 15:48 Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en VEN Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent. 2023. április 20. 15:41 Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája. 2023. április 6. 13:52 Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN VEN Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén. 2023. március 22. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.