Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

VEN van, volt, lesz – amikor a diák rektor lesz

2017. április 21. 4:30
Csrepkimó a felfedező, VEN Fawkes, I. Gé fáraó és Alíz. Idén 4 csapat verseng a Pannon Egyetem diákrektori címéért a XVII. Veszprémi Egyetemi Napok keretében.

Idén 27. alkalommal rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Napokat, amikor 4 diákrektor-jelölt verseng az egyetemi polgárok kegyeiért. Most ugyan csak 4 csapat szerepel az egyetemi napokon, ennek ellenére lelkesedésük és az összetartó stabil közösségük idén sem változott.

Négy különleges ember, négy különleges téma. Ebben az évben is kitettek magukért a jelöltek és a határtalan fantáziájukat használva készülnek a Pannon Egyetem legnagyobb és legmeghatározóbb rendezvényére.

Az egyetem folyosóit, és Veszprém város utcáit járva olykor - olykor belebotlottunk Alízba, a VENderland csapat jelöltjébe; a KaraVEN csapat diákrektor jelöltjébe I. Gé fáraóba és legjobb teve barátjába, Jamalba; Csrepkimó felfedezőbe a VENtarktiszról és korterseibe a Télapóba vagy Dér Jankóba. De fekete köpenyes, álarcos emberek, a VENdetta csapat tagjai, és vezetőjük VEN Fawkes, valamint segítői DzsOmesz és VENley Quinn is felbukkanhattak bárhol a városban.

A közösségformáló erő minden csapat szellemiségénél megtalálható. A szervezők arra törekedetek, hogy minél különlegesebb csapatok alakuljanak, így az egyetem hallgatói jobban meg tudják egymást ismerni. Nem csak az órákon találkoznak ismerős arcokkal, hanem az utcán is egymásra köszönnek majd, hiszen lesz még egy közös pontjuk: a VEN.

A hagyományos csapatépítő programokon kívül – közös kocsmafestés, korters film forgatás, főműsorra való próbák, csapatépítő esték - a rendezvényt megelőzően idén sok lehetőségük volt a csaptoknak, hogy bemutatkozzanak az egyetem polgárainak. Az online kampányolás mellett a tavaszi félévben a különböző szakestekre is meghívást kaptak. Nem csak bemutatkoztak a jelöltek, de a rendezvényt is népszerűsítették.

A szakest fellépéseken kívül a VENtarktisz csapata a helyi állatmenhely kutyáit sétáltatták csapaépítő program keretében. A VENdetta csapat az egyetemi számítógépes rendszereit „törte fel”, így a hallgatók akarva és akaratlanul is találkozhattak a csapattal. A KaraVEN csapatnak a közösség imidzséhez illő pizza készült a Panda büfében, ezzel is kampányolva jelöltjükért. A VENderland is a hagyományos csapatukat népszerűsítő programokon kívül is részt vettek egyetemi órákon, és a ZH-t író hallgatókat szerencse sütikkel lepték meg.

A csapatok lázasan készülnek a 2017-es Veszprémi Egyetemi Napokra, hiszen 3 nap múlva alkonyadtól pirkad....

VEN
Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
Tál Dominik
további cikkek
Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban VEN Csőszerelők, pilóták, filmsztárok és alvilági lények masíroztak a belvárosban Hétfő este elkezdődött a 30. Veszprémi Egyetemi Napok, kedden pedig jelképesen a várost is megkapták a fiatalok pár napig, ami ugyanúgy az évtizedes hagyomány része, mint a felvonulás a belvárosból a felső kampuszhoz. A négy csapat jelmezekben, saját koreográfiával törte meg a keddi monotonitást Veszprémben egy rövid időre. 2023. április 25. 15:48 Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en VEN Az alvilágtól vörös szőnyegen és csatornarendszeren át a felhők fölé is eljuthatunk az idei VEN-en Az ország legrégebbi egyetemi fesztiválja kezdődik el hétfőn Veszprémben, fennállása óta immáron harmincadik alkalommal. A VEN-en nincsenek titulusok, azaz a hallgatók és oktatók is egyszerűen csak egyetemi polgárok lesznek, akik között kötelező a tegeződés. Ez csak az egyik olyan hagyományos elem a VEN-en, ami túlélte már az egyetem névváltását, karok és képzések átalakulását, 1969 óta pedig változatlanul erősíti a városi rendezvények sorát. A jubileumi esemény beharangozó sajtótájékoztatóját csütörtök reggel tartották az egyetemen, ahol egy pilóta, egy pokoli teremtmény, egy hollywoodi színésznő és Super Mario is megjelent. 2023. április 20. 15:41 Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája. 2023. április 6. 13:52 Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN VEN Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén. 2023. március 22. 11:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.