Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Mocsai számára a család a legfontosabb

2009. április 30. 15:14
A magyar kézilabdasport egyik, ha nem a legnagyobb szaktekintélye, Mocsai Lajos látogatott el kedd este a Veszprémi Egyetemi Napokra.

A Dunaferr elleni mérkőzés fáradalmaival és Perics komoly sérülése miatt aggódva érkezett meg Mocsai Lajos az egyetemi napokra, ahol a hallgatóktól zsúfolásig megtelt terem várta. A veszprémi férfi kézilabdacsapat mestere félretette a problémákat, és nagy lelkesedéssel válaszolt a feltett kérdésekre.

Pillanatok alatt közvetlen hangulat alakult ki a teremben, Mocsai Lajos könnyen megtalálta a közös hangot az egyetemistákkal, ami nem csoda, hiszen évtizedes pedagógusi múlt áll a háta mögött. Szó esett szakmai kérdésekről, családról, magánéletről egyaránt, a hallgatóság egy szeletnyi élettapasztalatot kapott a széles látókörű edzőtől.

Már a beszélgetés elején kiderült, hogy Mocsai Lajos számára a család a legfontosabb, bárhova sodorta a sors, a szűk családi körre mindig szakított időt. Bizonytalan anyagi háttérrel négy gyermeket vállalt feleségével, Virginiával, mindig számíthattak egymásra. A Balatonlelle melletti nyaralójuk a béke szigetét jelenti számukra, és a vasárnapi ebédek is összetartják a családot, ahol rendszerint tartalmas beszélgetéseket folytatnak. Mocsai Lajos büszkén mesélt arról, hogy felesége a mai napig Somogy megye magasugró-csúcstartója 180 centiméterrel.

Bizalmasan mesélt a hatgólos előnyt követően elbukott olimpiai döntőről, amit sokan kudarcként ítéltek meg, ugyanakkor az olimpiai ezüstérem Sydneyben is kiemelkedő eredménynek számított, és most is összetennénk érte a két kezünket.

Mocsai Lajos szenvedélyes érveléssel könnyen meggyőzte a hallgatóságot arról, hogy a kézilabda művészet, ahol a tökéletes mozdulatok kidolgozása mellett a stratégiai gondolkodásmód is kiemelt szerepet kap.

A beszélgetés végén lehetőség nyílt kérdéseket feltenni a mesteredzőnek, amit ki is használtak résztvevők, majd hosszas tapssal köszönték meg neki, hogy megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Többen személyesen is odamentek hozzá feltenni egy-egy kérdést vagy dedikáltatni a karriertörténetét bemutató könyvet. A szervezők sikeresnek ítélték a programot, a hallgatóság bölcs gondolatokkal gazdagodott.

Németh Attila
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.