Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Napirend előtt: fellendült az új kádártai Közösségi Ház működése

2017. április 27. 11:01
80%-kal bővült a ház tereinek bérlése, új csoportok alakultak, az eddigi klubok megelégedéssel használják a termeket - mondta a csütörtöki közgyűlésen napirend előtt Czaun János fideszes képviselő a márciusban felújított kádártai Közösségi Házról.

Tavaly a városi konzultáció során már szóba került, hogy a kultúra nagyobb szerephez fog jutni a kertvárosban, amelynek az első feltétele valósult meg a volt TSZ ház márciusi felújításával, az új művelődési ház felavatásával.

Czaun János közgyűlés előtti felszólalásában méltatta a beruházást, ahogy mondta, azóta érezhetően fellendült a ház élete.

A korábbi TSZ házat négy éve kezdték el felújítani, közösségi erővel, korábban, a komplexum részeként pedig már felavatták a ház mellett található műfüves pályát. Az épület új tetőt kapott, cserélték a nyílászárókat, a körbeszigetelést is megoldották, a kazán és a teljes elektronikus hálózat megújult, a nagyterem új burkolatot és világítótesteket kapott, emellett klubszobát és két irodát alakítottak ki.

A fideszes önkormányzati képviselő a lakosság segítségét megköszönve elmondta, az átadás óta eltelt egy hónapban érezhetően fellendült a Közösségi Ház működése. Az eddigi klubok megelégedéssel használják az új klubtermet, és a közösségi tereket, új csoportok is alakultak.

czaun jános a februári közgyűlésenczaun jános a februári közgyűlésen

Czaun kiemelte, a terek bérlése 80%-kal megnövekedett az eddigiekhez képest. „Még egy felnőttképzési iskola is megkeresett bennünket egy hosszú távú együttműködéssel”- tette hozzá.

Nincs információ Mészáros Lőrinc veszprémi befektetéseiről

Gerstmár Ferenc (LMP) a napirend előtti interpellációjában arra volt kíváncsi, igaz-e a sajtópletyka, miszerint Mészáros Lőrinc több belvárosi ingatlant is kinézett magának. Porga Gyulának erről nincs információja, szerinte magát az érintettet kellene megkérdezni. Egy biztos: a jelenleg árult 4-5 önkormányzati ingatlan felől biztosan nem érdeklődött.

A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője, Hartmann Ferenc a Csarnok Kft. által a veszprémi kézilabdaklubnak kölcsönadott 500 millió forint visszafizetése felől érdeklődött. A polgármester elmondta, a kölcsönszerződést meghosszabbították az év végig, megnyugtatva ezzel a szocialista képviselőt. A polgármesternek az ISZSZ üggyel kapcsolatban sincs új információja, a nyomozást végző szervekhez irányította Hartmannt.

Veszprémi közgyűlés április 27-én a városháza kossuth-termébenVeszprémi közgyűlés április 27-én a városháza kossuth-termében

A napirend előtti felszólalásokban a jobbikos Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) kérdése révén szó volt még a Kossuth utcai kirakatok megújításáról, melyben a polgármester szívesen egyeztetne az érintett vállalkozókkal; Hegedűs Barbara pedig a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda és a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola bázisintézménnyé válását dicsérte. Halmay György a diáképítészek konferenciájáról, Brányi Mária a Vass Gyűjtemény bécsi vendégkiállításáról és a VKSZ ZRT. Föld napi programjairól számolt be.

Némedi Lajos alpolgármester méltatta azt a felmérést, miszerint a szelektív hulladékgyűjtés (italos kartonok) hatékonyságának tekintetében Paks, Székesfehérvár, Kecskemét és Monor városa mellett Veszprém lakossága szelektálja a leghatékonyabban a tejes- és gyümölcsös italos kartondobozokat az országban.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.