Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kontrát: nem másnak, a magyar embereknek akarunk megfelelni

2017. május 4. 20:33
A kormány a magyar emberek érdekeit nézi, amikor felhatalmazást kér, hogy minél többen vegyenek részt a nemzeti konzultáció kitöltésében - mondta Kontrát Károly államtitkár a Veszprémben tartott fórumon csütörtök este.

A lényeg röviden

  • Nagyjából 150 fő előtt tartott lakossági fórumot az új nemzeti konzultációról a Fidesz csütörtök este a Hangvillában.
  • Kontrát Károly arról beszélt, hogy mit rombolhat le Brüsszel, ha a kormány enged a nyomásnak.
  • Ovádi Péter: vannak, akik még nem kapták kézhez a konzultációs papírokat, ezek legkésőbb május 6-ig mindenhová megérkeznek, de azok egyébként az interneten is kitölthetőek.
  • Eddig 700 ezren töltötték ki az ívet.

Porga Gyula polgármester köszöntő beszédében kiemelte, Veszprémben sokszor teremtenek lehetőséget arra, hogy a lakosok kifejtsék véleményüket egy-egy témáról, példaként említve a helyi utcafórum-sorozatokat és konzultációkat. Tapasztalatai szerint a veszprémi lakosság mindig aktívan vesz részt a véleménykifejtésben, az őszi népszavazáson a város és környéke átlagon felül teljesített, ami a kitöltést illeti. A mostani konzultációnál is bízik a magas részvételi arányban.

Fontosnak tartja, hogy a magyar lakosság ismét véleményt nyilvánítson olyan „forró kérdésekben”, melyek hosszútávon mindenkit érinthetnek. Porga emlékeztetett, Orbán Viktort mindenki támadta, amikor rámutatott az EU elhibázott migránspolitikájának gyengeségeire, az évek azonban őt igazolják. Szerinte a Brüsszellel kapcsolatos konzultációval most lehet megerősíteni a miniszterelnököt abban, hogy jól gondolkodik-e Magyarország jövőjéről.

Kontrát Károly arról beszélt, hogy mi az, ami veszélybe kerülhet, ha Magyarország enged a brüsszeli elképzeléseknek.

„A függetlenség és a biztonság van veszélyben”

Az államtitkár szerint az utóbbi időkben az Európai Unió vezetése több olyan tervvel állt elő, melyek Magyarország függetlenségét és biztonságát veszélyeztetik: ide értve a migránsok kötelező betelepítését, az adó,- és foglalkoztatáspolitikát és a rezsicsökkentés eltörlését. A konzultáció kitöltése szerinte egy olyan erős aduász lehet a kormány kezében, amely hivatkozási alap lehet az Unió előtt.

Kontrát Károly szerint ha a kormány enged Brüsszelnek, veszélybe kerülhetnek azok az intézkedések, melyekkel a Fidesz 2010 óta „rendbe tette az országot”: az eltelt több mint hat év alatt 700 ezer új munkahely jött létre, létrejött egy munkaalapú társadalom, növekedtek a bérek, csökkent a rezsiköltség és az államadósság, továbbá állampolgárságot adtak a határon túli magyaroknak, és már a migránsválság kirobbanásának elején felléptek az illegális bevándorlás ellen.

A fideszes politikus úgy véli, hogy a Soros György által pénzelt civil szervezetekkel, tüntetésekkel, hírportálok (pl.: 444.hu) és a baloldali pártokkal ellentétben a kormány nem másnak, hanem a magyar embereknek akar megfelelni, amikor a támogatást kéri a brüsszeli intézkedésekkel szemben.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.