Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
11°C

Elballagtak a végzősök, hétfőtől érettségi

2017. május 7. 16:21
A hétvégén rendezték meg a ballagásokat a középiskolákban.

A Veszprémi Tankerületi Központhoz tartozó középfokú köznevelési intézményekben összesen 503 fő ballagott, ebből 324 diák búcsúzik Veszprémben iskolájától.

A Veszprémi Szakképzési Centrum nyolc tagintézményében nagyjából 650 tanuló fog érettségi vizsgát tenni az előttünk álló napokban.

Hétfőn magyar nyelv és irodalom, kedden matematika, szerdán történelem tárgyból tehetnek vizsgát a fiatalok közép- és emelt szinten. A hét második felében a óz idegen nyelvek kerülnek sorra: csütörtökön az angol, pénteken a német.

A következő héttől a természettudományi, művészeti és szakmai tárgyakat választók írhatnak tesztet. Az írásbeli vizsgák május 26-ig tartanak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., a végső időpontja pedig június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik.

Fotóink a Lovassy László Gimnázium ballagásán készültek.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön. 2024. február 8. 10:43 Petőfi Sándor, vagy Lázár Ervin műveit elemezhetik a ma érettségizők Petőfi Sándor, vagy Lázár Ervin műveit elemezhetik a ma érettségizők Hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák. Ebből a tárgyból középszinten 72 569, emelt szinten pedig 1771 tanuló ad számot tudásáról. 2023. május 8. 11:23 Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések továbbtanulás Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn. 2023. március 20. 9:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.