Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Először adták át az év veszprémi mentőse díjat

2017. május 15. 3:30
Az elismerést hagyományteremtő céllal hívta életre az önkormányzat. Az Év Veszprémi Mentődolgozója díjat elsőként Meszlényi Norbert vehette át hétfőn délelőtt Porga Gyula polgármestertől.

Az idén 69 éves Országos Mentő Szolgálat elődjéül szolgáló Önkéntes Mentőszolgálatot 1887. május 10-én alapították meg Budapesten. Később ezt a dátumot jelölték meg a hazai mentőszolgálat születésnapjaként, s minden év május 10-én tartják a mentősök napját hazánkban.

Hétfőn délelőtt a Veszprémi Mentőállomás ünnepi állománygyűlésén első alkalommal osztották ki „Az Év Veszprémi Mentődolgozója” címet. Az elismerést hagyományteremtő céllal hívta életre az önkormányzat.

– A mentős hivatás társadalmi megbecsülése kiemelten fontos. Ezért döntöttünk úgy, hogy az idei évtől kezdve kibővítjük az önkormányzat szakmai díjait, és elismerjük annak a mentős dolgozónak a munkáját, aki az adott évben kimagasló munkával segítette elő a szolgálat működését – húzta alá beszédében Porga Gyula.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester hozzátette: annak dacára is minden segítséget igyekeznek megadni a veszprémi mentősöknek, hogy nincs közvetlen kapcsolat a város és az állami fenntartású mentőállomás között. – Veszprém alapvetően egy nyugodt, békés hely, ugyanakkor fontos az itt lakók számára, hogy biztosak lehetnek benne, baj esetén van kihez fordulni. A mentősök hivatása erről szól – fűzte hozzá.

Dr. Vörös Péter, a Közép-dunántúli Regionális Mentőszolgálat képviseletében megköszönte Veszprém város erkölcsi támogatását, majd Meszlényi Norbert átvehette a díjat Porga Gyula polgármestertől.

Meszlényi Norbert és Porga GyulaMeszlényi Norbert és Porga Gyula

Meszlényi Norbertet segítőkész munkája mellett a korszerű mentőtechnikai eszközök bevezetésében, s az ezzel együtt járó képzéseken nyújtott érdemei miatt tüntették ki – hangzott el az eseményen.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.