Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

'Károlyt köszöntő' koncert

2017. május 17. 4:30
Kedd este ünnepi koncert keretében köszöntötték régi tanítványai magánénekes hangversennyel Ötvös Károly címzetes igazgatót, magánének tanárt a Csermák Antal Zeneiskolában.

A XXIII. Csermák Napok Zenei Fesztivál keretében megrendezésre kerülő magánének hangverseny nem a hagyományos ünnepi koncertek egyike volt. A mostani alkalom apropója múltba nézés Ötvös Károly pályafutására, 40 éves munkásságára emlékezve, ezért is a koncert címe „Károlyt köszöntő”.

Ötvös Károly Veszprémben született. Magánének tanári diplomát a Debreceni Zeneművészeti Főiskolán szerzett. 1979 óta tagja a Csermák Antal Zeneiskola tantestületének, 1994-ben lett az intézmény igazgatója. Munkássága eredményeként az iskola aktív kapcsolatokat ápol Veszprém kulturális intézményeivel, valamint cseh, német, olasz és szlovén testvériskolákkal büszkélkedhet. Kollégái emberileg és szakmailag egyaránt számíthattak megértő, támogató, vezetői döntéseire.

Vezetése alatt a zeneiskola bekerült az ország kiemelkedő művészeti iskolák közé, amit a Magyar Művészetoktatásért díj és a Kiváló Alapfokú Művészeti Iskola elismerés is bizonyít. Magánének tanári munkájával számos országosan és Európa-szerte ismert művész pályafutását alapozta meg.

Ötvös Károly minden mozdulatában ott volt a törődés és minden szavában az okítás.

Tudta, hogy ez a hivatás nagy felelősséggel, ám sok szépséggel is jár. Nincs meg egy család Veszprémben, melynek egyik vagy több tagját ne tanította volna.

Kollégái irigyelték az optimista humora miatt is.

Azt vallotta, hogy mindenkinek kell, hogy legyen feladata az életben. Ötvös Károly feladata a tanítás volt. 6600 tanítási nap és 24.000 tanítási óra után egy új életforma vár rá. El kell fogadni az utat, amit az élet nyújt neki, és nem szomorkodni, hiszen a zenészek sosem mennek nyugdíjba, csak egyszerűen abbahagyják.

2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere a zeneoktatásban végzett magas színvonalú munkája, valamint kiemelkedő intézményvezető tevékenysége elismeréseként Ötvös Károly részére Pro Meritis díjat adományozott.

A díjat Porga Gyula polgármester úr, Szauer István a veszprémi Tankerület Központ igazgatója pedig a tankerület ajándékát adta át Ötvös Károly címzetes igazgatónak.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.