Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eltűnt, majd előkerült egy szörfös a Sajkodi-öböl környékén

2017. május 21. 15:15 // Forrás: VMSZ
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a figyelmet, hogy a szörfösök csak megfelelő öltözetben és megfelelő mentőmellényt használva szálljanak vízre. Egy mobilos app is segíthet, ha bajba kerültünk.

"A Sajkodi-öbölben szörföző baráti társaság tagjai kértek segítséget, mert egyik társuk eltűnt az erős szélben. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentő a helyszínre indultak, de közben a parton az egyik szolgálatból éppen hazafelé tartó vízimentő felvette, az akkor már az út szélén stoppoló szörföst.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a szörfösök figyelmét, hogy miközben kihasználva a sportolásra kitűnő időjárással érkező erős, alkalmanként viharos erejű szelet, figyeljenek saját biztonságukra.

A vízre csak megfelelő – neoprén – öltözetben és megfelelő mentőmellényt használva szálljanak. Tartsanak maguknál feltöltött mobiltelefont vízhatlan tokban, melyre célszerű telepíteni a BALATONHELP szolgáltatást. Ennek használatával egy gomb nyomással kérhető segítség a vízimentőktől.

Fontos, hogy a szél irányára is legyenek tekintettel és mindig annak irányával ellentétes partot válasszanak sportolásra. Így északi szélben a déli, míg déli szélben az északi part közelében hódoljanak szenvedélyüknek, mert így elkerülhető, hogy baj esetén a tó közepe felé sodródjanak"- áll Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vasárnapi felhívásában.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.