Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Terrortámadás Manchesterben: 19 halott, 50 sebesült

2017. május 23. 8:48 // Forrás: mti
Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy tizenkilenc halálos áldozata és hozzávetőleg ötven sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek.

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak. Ez a legsúlyosabb terrorcselekmény Nagy-Britanniában azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 embert megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

Ian Hopkins az észak-angliai nagyváros rendőrkapitánysága előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján közölte: a sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. Állapotukról nem mondott részleteket. Hopkins megerősítette azt is, hogy a rendőrség jelenleg - amíg ettől eltérő információja nincs - terrorcselekményként kezeli a történteket. A rendőrfőkapitány szerint a manchesteri rendőrség szorosan együttműködik az országos terrorelhárító rendőri hálózattal és a brit hírszerző szolgálatokkal. Hozzátette: a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy kerülje a Manchester Arena környékét, mert a vizsgálat nagy erőkkel folytatódik a helyszínen. Nem tért ki arra, hogy őrizetbe vettek-e valakit a robbantással kapcsolatban.

Theresa May brit miniszterelnök kedd hajnalban bejelentette, hogy a kormányzó Konzervatív Párt felfüggesztette választási kampányát. Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak. May közölte azt is, hogy elnökletével kedd délelőtt értekezletet tart a brit kormány rendkívüli helyzetek esetén összeülő szakértői testülete, a COBRA. A miniszterelnök kifejezte együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, és biztosította őket arról, hogy a kormány teljes részletességgel feltárja a történtek hátterét.

Folyamatban van az áldozatok azonosítása, így még nem tudni, van-e magyar érintettje a Manchester Arena rendezvényközpontban hétfő éjjel történt robbantásos merényletnek - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, a magyar nagykövetségen várják azok hívását, akiknek rokona, ismerőse ott volt a koncerten, és most nem tudják vele felvenni a kapcsolatot. A magyar kormány határozottan elítéli a támadást, részvétét fejezi ki az áldozatok családjának, és mielőbbi gyógyulást kíván a sérülteknek - tette hozzá.

vehir.hu
további cikkek
Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. 2023. november 6. 11:47 Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt A külügy megerősítette, hogy egy nyolc és egy tizenötéves kislányt is elrabolt a palesztin terrorszervezet. 2023. október 26. 14:56 Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? történelem Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? Szerdán hajnalban 0:15 perckor volt éppen 92 éve annak, hogy a biatorbágyi vasúti viadukton egy hangos robbanás történt, pár másodperccel később pedig egy újabb, amikor a hídon haladó vonat mozdonya felrobbant a mélybe történő becsapódás után. Ez volt Magyarország XX. századi történetének legnagyobb terrorcselekménye, amit számos rejtély övez még mindig, többek közt az elkövető valódi kilétét is megkérdőjelezik sokan. 2023. szeptember 12. 21:50 Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek. 2020. december 2. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.