Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

„Egy lépés az egészségért” Veszprémben is

2017. május 23. 15:52
Ingyenes szűrések a CIB bankfiókban és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezésében

„Egy lépés az egészségért” elnevezéssel indult útjára az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a CIB Bank közös programja, melynek különlegessége, hogy az egészségügyi mérések néhány napra a bank fiókjaiba költöznek. Az ország 16 helyszínén, egy-egy napon a betérők többféle ingyenes szűrés közül válogathatnak. A szűrőkörút egyik állomása május 25-én Veszprém lesz. A szűrések pontos időpontja és helyszíne elérhető az egycseppfigyelem.hu oldalon.

A mozgásszegény, kevéssé egészségtudatos életmóddal, túlzott cukorfogyasztással összefüggő krónikus betegségek (elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás- és koleszterinszint) előfordulása évről évre emelkedik. Ezeknek a betegségeknek a korai felismerése a megelőzésre való figyelemfelhívással, tájékoztatással és ingyenes egészségügyi szűrésekkel érhető el. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a CIB Bank támogatásával 16 állomásos szűrőkörutat indított el, hogy segítsen a lakosság egészségtudatosságának növelésében.

Az „Egy lépés az egészségért” szűrőkörút május 25-én, csütörtökön a veszprémi CIB bankfiókba is eljut (Veszprém, Szeglethy u. 1.), ahova bárki betérhet egy rövid, ingyenes egészségszűrésre. A mérések alkalmával átadott ismeretterjesztő kiadványba nem csak a szűrési eredményeiket jegyezhetik fel a résztvevők, de hasznos, a megelőzéssel kapcsolatos információkat is olvashatnak elsősorban a cukorbetegség témakörében.

A szűrőkörút ingyenes egészségügyi mérései, melyeket az Egy Csepp Figyelem alapítvány szakemberei végeznek, május 15-25., valamint június 12-22. között négy héten keresztül, hétfőtől-csütörtökig naponta egy-egy CIB bankfiókban bárki számára elérhetőek. Az alapítvány szakemberei az adott rendezvénynapon 10:00-16:00 óráig vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásméréssel, valamint testösszetétel-elemzéssel várják az érdeklődőket, de konzultációra is lesz lehetőség a helyszíneken.

Az „Egy lépés az egészségért” szűrőkörút állomásainak pontos helyeit és időpontjait megtalálják az egycseppfigyelem.hu internetes oldalon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.