Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Elhunyt Roger Moore

2017. május 23. 15:59 // Forrás: hirado.hu
Elhunyt Sir Roger Moore, a Bond-filmek legendás sztrája, miután szervezete feladta a küzdelmet a rákkal szemben.

A család azt írta Twitteren: “Fájó szívvel tudatjuk, hogy szeretett atyánk, Sir Roger Moore ma elhunyt. Mindannyian le vagyunk sújtva.”

Sir Roger Moore, a hetvenes évek James Bondja, az Angyal című tévésorozat főszereplője, Tony Curtis mellett az egyik Minden lében (két) kanál 1927. október 24-én született. Iskoláit 15 évesen abbahagyta, ezután volt portás, grafikus, trükkfilmrajzoló és modell. A sudár, jóképű, kékszemű Moore végül színészként futott be, a londoni Royal Academy of Dramatic Art színész-szakán szerzett diplomát.

1953-ban Hollywoodba költözött, de ekkor még nem sok babér termett számára. Hazatért hát Angliába, ahol tévésorozatokat forgatott (nálunk is népszerű volt az Ivanhoe). A világhírt Simon Templar szerepe hozta meg számára, az Angyal kalandjait 1963-67 között száznál is több részben, közel száz országban kísérték nézők milliói feszült figyelemmel. (A már veterán színész 1997-ben az Angyal filmváltozatában is feltűnt – pontosabban csak a hangja, a főszereplő Val Kilmer autórádiójában.) Ezután Tony Curtis oldalán
játszott a Minden lében két kanál című, Európában elsöprő sikert arató – ám Amerikában csendesen megbukó – sorozatban.

Roger Moore neve legjobban James Bondként ismert. Őfelsége 007-es ügynökének szerepét Sean Connerytől vette át, de ez nem nyomasztotta, sőt úgy vélte, fogsorának fehérsége terén túl is szárnyalta elődjét. 1973 és 1985 között hét Bond-film készült vele (Élni és halni hagyni, Az aranypisztolyos férfi, A kém, aki szeretett engem, Holdkelte, Szigorúan bizalmas, Polipka, Halálvágta), debütálásakor 45 évesen és búcsúzásakor 57 évesen is ő volt a legidősebb Bond. Ennek ellenére dublőrök nélkül forgatott, bár a különösen veszélyes jeleneteket csak nyugtatóval vészelte át.

A későbbiekben váltakozó színvonalú filmeket forgatott, az 1996-os A kalandorban Jean-Claude Van Damme oldalán, a következő évben a Spice Girls együttessel forgatott – e szerepért jelölték a legrosszabb színésznek járó Arany Málna díjra. Oscar-díj közelébe 1973-ban jutott: neki kellett volna átadnia Marlon Brandónak a Keresztapáért kiérdemelt szobrocskát, de Brando még a gálára sem ment el. A legenda szerint a zűrzavarban Moore hazavitte a díjat, amelyet csak később juttatott vissza a filmakadémiának.

1991-től az UNICEF jószolgálati nagykövete, e minőségében kétszer is járt Budapesten, ő volt az első magyarországi UNICEF-bál díszvendége.

A brit színész 2002 óta él negyedik feleségével Monacóban és Svájcban. A brit királynő 2003-ban lovaggá ütötte, így azóta kijár neki a Sir megszólítás. Moore azt állítja, a ceremónia során csak amiatt aggódott, hogy féltérdről ismét talpra tudjon állni az uralkodó előtt. A színész szabadidejében a Manchester United labdarúgócsapatának és Sir Elton John zenéjének lelkes rajongója.

Utolsó tv filmjét Szent (The Saint)címen 2016-ban forgatta, és feltűnt az ugyancsak 2016-ben Edelényi János rendezésében készült Jutalomjáték című magyar-angol koprodukciós filmben, amelyben saját magát alakította.

Sir Roger Moore-tól családi körben vesznek végső búcsút, Monacóban – írta a BBC.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.