Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ovádi: a 2018-as költségvetés az előrelépésről szól

2017. május 24. 15:04
Jövőre folytatódhat a minimálbér-emelés, és tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye is. Ingyenes gyermekétkeztetésre minden eddiginél többet fordítanak, de több jut az egészségügyre és az oktatásra is. A Fidesz arra kér minden ellenzékit, hogy támogassák a jövő évi tervezetet.

Ovádi Péter, Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerületi elnöke a szerdán tartott sajtótájékoztatójában kifejtette: a 2018-as költségvetéshez egy stabil gazdaság jelenti az erős alapot, hisz az már hatodik éve nő, meghaladva az uniós átlagot.

Elmondta, a polgári kormány célja a kezdettől fogva az, hogy a segélyt felváltsa a munka, hogy minden magyar embernek megérje dolgozni 2018-ban is. Szeretnék elérni a teljes foglalkoztatottságot, ezért a tervezet szerint tovább csökkennek a munkát terhelő adók, miközben további 8%-kal nő a minimálbér, a szakmunkás minimálbér pedig az idei 25% után újabb 12%-kal nő.
2018-ban a munkanélküliségi ráta országosan 4%-ra csökkenhet- mondta Ovádi, aki hozzátette:

" Veszprémben jelenleg 1,8 % a munkanélküliségi ráta, de ezen is van még mit faragni."

Ovádi Péter-archív fotóOvádi Péter-archív fotó

Családtámogatás és ingyenes étkeztetés

A családtámogatásról Ovádi elmondta, 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, ami havonta 35, évente pedig 420 ezer forintot jelent majd. Jövőre ingyenes gyermekétkeztetésre 79 milliárdot fordít majd a kormány. 2016-ban Veszprémben a gyermekek 53%-a részesült a kedvezmény valamilyen formájában, ami közel 3000 helyi gyereket jelent. A nyugdíjat 3%-kal tervezik megemelni, emellett a kormány prémium kifizetésével is számol.

A tervek szerint az állam 2018-tól ingyenessé tenné a sikeres nyelvvizsgát, valamint az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségit, továbbá biztosítaná a vezetői engedély illetékmentességét is- fejtette ki Ovádi Péter.

Tartós migráció

A biztonságról szólva kifejtette, „ez nem egy szerzett jog”, ezért a kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére. Mivel az ellenőrizetlen migrációval tartósan kell számolni, erre 19%-kal többet költenek majd, összesen 514 milliárd forintot. Ezzel párhuzamosan a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetése, valamint a HM költségvetése is bővülni fog.

Oktatás és egészségügy

Ovádi Péter szerint a 2018-as költségvetés egyik legfontosabb erőssége, hogy az idei évhez viszonyítva 102 milliárddal több jut az egészségügyre, az oktatásra pedig 81 milliárddal. Az otthonteremtési programra 15 milliárd forinttal több pénzt szán a kormány a költségvetésből.

A fideszes politikus elmondta, arra kérik az ellenzéki pártokat, hogy most az egyszer álljanak a magyar emberek oldalára, és támogassák a jövő évi költségvetést.

Utolsó frissítés: 16:40

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.