Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem értem: a gyereket használjuk légzsák helyett?

2017. június 5. 2:00
Azt gondolnánk, az embernek a gyereke biztonsága a legfontosabb. Vannak, akik mégis orosz rulettet játszanak velük.

Békésen sétáltam hazafelé – járda híján az útpadkán –, amikor felfigyeltem egy szemből érkező, meglehetősen furcsán mozgó autóra. Ahogy a jármű közelebb ért, akkor szembesültem a furcsa mozgás okával: a volánnál ülő apuka ölében ott volt kisiskolás korú csemetéje, aki a kormányt tekerte, míg az apa a pedálokat kezelte.

Nem kell nagy ész, hogy felmérjük a kockázatokat: a gyerek nincs felkészülve a forgalmi helyzetekre, ha rosszul ítéli meg a többi jármű vagy a gyalogosok mozgását, vagy a kanyar ívét, esetleg olyan váratlan dolog történik, ami azonnali reakciót kíván – már meg is történt a baj. A felelőtlen szülő nemcsak a közlekedés többi résztvevőjét veszélyeztette, hanem a saját családját is, akik az autóban ültek – elsősorban az ölében ülő gyermeket, akit ebben a helyzetben még a biztonsági öv sem védi: ha baleset történne, a szélvédőn keresztül kirepülne a gépkocsiból.

Elgondolkodtató, hogy vajon általában mekkora veszélyt jelent a forgalomban valaki, aki még a saját gyereke biztonságát sem veszi komolyan?

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.