Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Túráznak az iskolások

2017. június 7. 9:05
A Jutasi Őrmester túra egy nagy hagyományú, évtizeddel ezelőtt civil kezdeményezésre létrejött program, aminek célja a Jutas Altisztképzőhöz fűződő értékek, az itteni katonai hagyományok ápolása, a hazaszeretet erősítése, valamint a szülőföld, a város és környezete, épített és természeti értékeinek megismerése a természetjárás segítségével.

A Jutasi Őrmester túra ugyanis egy teljesítménytúra: katonai hagyományok, cserkész hagyományok, természetjárók tudása ötvöződik benne. Építve és tiszteletben tartva a 7Domb Egyesület által kezdett szép hagyományt és tapasztalatot, egyúttal idén azt némileg átalakítva, kibővítve, immár az Önkormányzat - az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság - és a helyi alakulat - a Veszprém Helyőrség - közös szervezésében valósul meg.

Az idei évben a felhívásra kisiskolás csoportoktól a nagygimnazistákig, minden korosztályból, 6 általános iskolából és 5 középiskolából közel 460 diák jelentkezett. A túra kezdő és célállomása a Szentháromság tér. Szerdán 8 óra és 10:40 között lépcsőzetes túraindítással innen startolt mintegy 19 csoport (10 általános iskolai és 9 középiskolai), és a 9,7 km-es (általános iskolások esetében) illetve 17,5 km-es (középiskolások távja) túra teljesítését követően 11 és 16 óra között ide fog megérkezni.

A túra sok-sok érdekes állomása közül ki kell emelni a túra névadóját, az egykori Veszprém-Jutasi Altisztképző Intézetet (a Megyei Levéltár épülete). Az általános iskolások útvonala a Laczkó Dezső Múzeumot, az Alsóvárosi temetőt, a Vörösmarty teret érintve a Jutasi úton halad a levéltárhoz, majd innen a Jutas kilátóhoz és vissza a várba. A középiskolások Jutaspusztát is útba ejtve teljesítik az előírt távot.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.