Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Mór borai vendégeskednek az idei Rozé Rizling Jazz Napokon

2017. június 8. 8:20
Július 7-16. között rendezik meg a VeszprémFest már hagyományossá vált kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz Napokat.

A program szerdai sajtótájékoztatóján Mészáros Zoltán, a VeszprémFest fesztiváligazgatója elmondta, hogy a Rozé Rizling Jazz Napok nagyrészt változatlan a megszokotthoz képest: változatlan időbeosztással, változatlan helyszínen várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit. Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is kialakítanak egy babzsákos pihenősarkot a Városháza előtti területen, a színpadot és a kiszolgáló egységeket pedig az Óváros téren helyezik el.

– Ahogy a jazz és a bor, úgy a fesztivál is minden alkalommal más – fogalmazott Porga Gyula polgármester, aki Veszprémet a „legészakibb mediterrán városnak” nevezte, hozzátéve: ennek a hangulatnak az egyik fontos elemét a tíznapos zenei rendezvény adja.

– Egyre több a fesztivál, különösképpen a gasztronómiához kötődő rendezvények sokasodtak meg az elmúlt években, így egyre nehezebb kitűnni a mezőnyből – fogalmazott Lakatos Antal, a Kinizsi Bank Zrt., a minifesztivál főtámogatójának vezetője. – Nekünk, veszprémieknek egyszerre előnyünk és hátrányunk a földrajzi helyzetünk, a Balaton közelsége: az északi parton egymást érik az ilyen rendezvények, és velük versengve kell a városba csábítanunk a helyi és az ide látogató közönséget.

A Rozé Rizling Jazz Napok célja, hogy a VeszprémFest nagyszínpados programjait kiegészítse, teret adjon a gasztronómiának és a magyar fellépőknek, valamint – ahogy Mészáros Zoltán fogalmazott – fontos, hogy ingyenes, szabadon hozzáférhető legyen, ellensúlyozva a jegyárai miatt nem mindenki számára elérhető nagyszínpados koncerteket.

Az Óváros téren július 7. és 16. között tíz napon át összesen harminc koncertet élvezhetünk, a gasztronómiai élményről pedig több mint harminc borászat gondoskodik: elsősorban a Balatoni-régió nedűit kóstolhatjuk meg, az év vendégrégiója pedig a Móri-borvidék lesz. Újdonság, hogy a kitelepült vendéglátók már hitelkártyát is elfogadnak.

Idén is meghirdették az Én Házam - Én Tornyom – Én Városom rajzpályázatot. A versenykiírás szerint a veszprémi általános- és középiskolás gyerekeknek két belvárosi épület: a Tűztorony és a Városháza homlokzatát kellett kifesteniük. A beérkezett pályamunkák közül épületenként tízet-tízet választottak ki, amelyeket a fesztivál ideje alatt a falakra vetítenek majd, így a papíron megálmodott képek valóban megjelennek majd az épületeken.

A díjazottakat a szerdai sajtótájékoztató után jutalmazták, műveiket pedig a Városháza épülete előtt állították ki. A nyertesek névsorát korábban itt írtuk meg.

A fellépők listája és a pontos program itt található.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.